În ce constă dieta împotriva candidozei

20 aprilie 2017   Carieră

În intestin trăiesc 100 de trilioane de bacterii benefice, care îmbunătăţesc digestia, protejează corpul de infecţii şi menţin sănătatea reproductivă. Pe lângă acestea, în intestin se mai găsesc şi diverse specii de ciuperci, inclusiv Candida. Aceasta poate provoca numeroase probleme de sănătate.

Infecţia fungică apare cel mai frecvent la nivelul tractului gastro-intestinal şi în vagin. Simptomele posibile variază de la respiraţia urât mirositoare până la arsuri persistente. Din cauza numeroaselor sale simptome,Candidaeste de obicei ignorată sau greu depistată.

În ce constă dieta anticandida

Dieta se bazează pe stimularea funcţiei imune,presupunând reducerea zahărului în exces. În felul acesta,organismul beneficiază de o cantitate mare de fibre,nutrimenţi şi bacterii sănătoase,care se găsesc în alimente bogate în probiotice (brânză maturată,kefir,murături,miso etc.).

Citeşte şi:7 lucruri pe care nu le ştiai despre Candida

Cercetări recente arată că un regim alimentar,cu produse care au un conţinut scăzut de zahăr,este esenţial în tratarea supraaglomerării cu Candida. Un studiu din 2011 a analizat legătura dintre candida albicans şi zahăr şi a ajuns la concluzia că de vină pentru creşterea nivelului de glucoză în sânge şi în urină sunt carbohidraţii.

Unele studii arată că reducerea zahărului poate ajuta şi la prevenirea infecţiilor cu Candida. Cei care vor să fie feriţi de Candida,trebuie să evite să consume şi bere,vin,oţet etc.

Citeşte şi:Soluţii la-ndemână care te scapă de Candida

Posibilele efecte secundare

Potrivit specialiştilor,restrictivitatea extremă a dietei este motiv de îngrijorare,deoarece poate duce la lipsa unor substanţe nutritive. Rezultatul? Este posibil să te simţi obosită,letargică şi iritabilă-mai ales dacă nu te mai poţi bucura din când în când de alimentele preferate bogate în carbohidraţi.

Credit foto:www.thecandidadiet.com

Mai multe