Îngraşă sau nu migdalele? Iată ce spun specialiştii în nutriţie!

5 decembrie 2014   Carieră
Content image

Migdalele sunt bogate în substanţe nutritive, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, însă multe persoane evită să le consume din teama de a nu se îngrăşa.

Însă un consum moderat de migdale nu-ţi pune în pericol silueta,potrivit specialiştilor. Din contră,consumul zilnic de migdale reduce concentraţiile de glucoză din sânge.

În plus,studii efectuate de cercetătorii americani arată că un consum zilnic al unei cantităţi de 40 de grame de migdale-care încap în căuşul palmei-a redus pofta de mâncare a participanţilor la studiu şi concentraţiile de glucoză din sânge,îmbunătăţind în acelaşi timp semnificativ absorbţia de vitamina E şi de grăsimi mononesaturate.

Astfel,după consumul zilnic de migdaletimp de o lună-echivalentul a 250 de calorii pe zi-participanţii la studiu nu au câştigat în greutate şi,deşi experimentul nu a durat decât o lună,aceste fructe oleaginoase ar putea constitui o parte esenţială în curele de slăbire.

Penny-Kris Etherton,de la Universitatea de stat din Pennsylvania,a comparat efectele consumului zilnic de 40 de grame de migdale cu efectele pe care le-a avut consumul unor gustări zilnice bogate în carbohidraţi asupra unui grup de 52 de adulţi cu niveluri crescute de colesterol "rău" în organism.

Deşi indicele total al masei corporale nu a fost diferit pentru cele două grupuri,dieta ce includea migdale în alimentaţia zilnică,timp de şase săptămâni,a redus masa abdominală generală,masa grăsimii abdominale şi circumferinţa taliei,în raport cu subiecţii care aveau o dietă bazată pe gustări bogate în carbohidraţi.

Mai multe