Ingrediente de evitat în crenvurşti

1 februarie 2016   Carieră

Pe cât de delicioşi sunt, crenvurştii sunt consideraţi unele dintre cele mai nesănătoase produse pe bază din carne de pe piaţă.

În marea lor majoritate,crenvurştii sunt preparaţi din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase) sau carne recuperată mecanic (asta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă),la care se adaugă carne de pui sau de curcan. Carnea este amestecată cu apă,conservaţi,arome şi conservanţi,rezultând astfel un aliment extrem de procesat,lipsit de orice valoare nutritivă.

Iată ce ingrediente trebuie să eviţi în crenvurşti,înainte de a cumpăra un astfel de produs!

Ingrediente de evitat în crenvurşti-nitraţi de sodiu

Pe lângă faptul că sunt plini de calorii,crenvurştii oferă şi o doză mare de sodiu organismului. Un crenvurşt de 35 de grame conţine până la 0,6 grame de sare,adică o zecime din cantitatea recomandată zilnic pentru un adult.

Din păcate,este foarte greu să găsim crenvurşti bio,care să fie făcuţi 100% din carne de animale crescute organic şi netratate cu antibiotice.

Pe de altă parte,acest preparat poate conţine Listeria monocytogenes,o bacterie care provoacă listerioza. Această boală poate duce la probleme cum ar fi naşterea unui copil mort,avort spontan şi alte probleme grave de sănătate.

Mai multe