Ingredientul-minune care te scapă de kilograme

8 martie 2016   Carieră

Originar din America Centrală şi de Sud, ardeiul iute este un ingredient de bază în fel şi fel de preparate. Nu doar că dă un gust picant mâncărurilor, dar de asemenea, ajută la pierderea în greutate, ameliorează durerile şi este de ajutor în tratarea ulcerului gastric.

Cum te ajută să pierzi în greutate

În primul rând,ardeiul iute creşte temperatura corpului. Odată ce acest lucru are loc,organismul începe să ardă mai multe calorii. Această reacţie a organismului este comună la alimentele picante,mai ales la persoanele care nu le consumă frecvent.

În al doilea rând,ardeiul iute are,de asemenea,capacitatea de a creşte metabolismul unei persoane cu până la 25 la sută. Studiile au arătat că,după consumul de ardei iute,corpul unei persoane va arde până la de 10 ori mai multe calorii decât în mod normal. Mai mult,alimentul suprimă pofta,ţinându-te astfel departe de gustările nesănătoase.

Cum alină durerile

Ingredientul-cheie din ardeiul iutepoartă numele de capsaicină. Atunci când ardeiul iute este aplicat şi absorbit prin piele,capsaicina interferează cu orice tip de durere,alinând suferinţele fizice.

Cum îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Consumul zilnic de ardei iute poate îmbunătăţi fluxul de sânge. Unul dintre beneficiile acestui condiment este că relaxează vasele de sânge,permiţând sângelui să curgă fără probleme. Mai mult,acesta îmbunătăţeşte,de asemenea,funcţia cardiovasculară,normlizând ritmul inimii. Aceste două efecte secundare contribuie,de asemenea,la ţinerea sub control a tensiunii arteriale,atât pentru pacienţii hipertensivi,cât şi la cei hipotensivi.

Cum ajută în tratarea ulcerului

Ulcerul este adesea cauzat de o bacterie cunoscută sub numele de Helicobacter pylori. Capsaicina care se găseşte în ardeiul iute este capabilă să o distrugă şi să trateze această boală.

Mai multe