La ce pericole te expui dacă mănânci carne de miel în exces

10 aprilie 2015   Carieră

De Paşte, foarte multă lume mănâncă miel, însă trebuie să fim foarte atenţi la ce pericole ne expunem dacă facem excese.

Iată câteva motive pentru care nu ar trebuie să consumăm carne de miel în cantităţi foarte mari:

Carnea de miel fiind o carne roşie,conţine cantităţi mari de grăsimi saturate,şi colesterol,prin urmare nu se indică celor care suferă de dislipidemie sau hipertrigliceridemie. Se digeră mai greu,deoarece conţine cantităţi mari de purine,nişte reziduuri metabolice,care sunt toxice pentru organismul uman.

Proteinele proaspete din carnea de miel,pot să provoace alergie,care apare la 6-12 ore de la consum. Mielul,cu cât este mai tânăr,cu atât conţine mai multe toxine,prin urmare trebuie să aşteptăm până când acesta cântăreşte măcar 8-9 kg.

Persoanele vârstnice trebuie să evite consumul acestui tip de carne,deorece odată cu înaintarea în vârstă,aceştia trebuie să elimine pe cât posibil grăsimile alimentare,iar carnea de miel este cea mai grasă carne roşie.

De asemenea,este indicat să se evite prăjirea cărnii de miel pentru a nu creşte mai mult procentul de grăsime,prin urmare se recomandă gătirea la cuptor,procedeu care nu necesită adaos de lipide!

Mai multe