Lucruri pe care nu le ştiai despre fistic

22 octombrie 2014   Carieră

La nivel mondial, consumul de fistic creşte, datorită faptului că oamenii sunt tot mai conştienţi de beneficiile lui. Află mai multe lucruri uimitoare despre acest aliment!

1.     Fiecare „boabă de fistic are în jur de 3-4 calorii. Practic,fisticul este fructul oleginos cu coajă cel mai puţin caloric. În plus,studiile arată că dacă consumi fistic în coajă,mănânci mai puţin:actul de a încerca să scoţi fructul din învelişul solid descurajează consumul compulsiv.

2.     Fisticul conţine mult potasiu,ceea ce duce la scăderea concentraţiei de cortizol – hormonul eliberat ca răspuns la stres.

3.     Acelaşi fruct ajută la scăderea colesteroluluidin sânge şi scade riscul de cancer.

4.    Fisticul este o excelentă sursă de fitosteroli,compuşi capabili să scadă concentraţia de colesterol „rău” din sânge (colesterol LDL).

5.     Este bogat în substanţe antioxidante(beta-caroten şi luteină,care dau culoarea specifică verde),care întârzie îmbătrânirea şi previn apariţia cancerului.

6.     În natură nu există fistic roşu– deşi anumiţi producători îl comercializează sub această culoare. În fapt,fisticul este uneori vopsit artificial,pentru a i se masca imperfecţiunile de la recoltare.

7.     Producătorul cel mai marede fistic la nivel mondial sunt Statele Unite ale Americii.

Citeşte şi:

Florile care se mănâncă-noul trend in gastronomie

Ai încercat până acum uleiul de krill? Vezi ce beneficii are!

Mai multe