Lunea, cea mai tristă zi din săptămână?

12 septembrie 2011   Carieră

Specialiştii sunt de părere că cei mai mulţi oameni se simt trişti cu precădere lunea. De ce să fie oare cea mai tristă zi din săptămână?

Un nou studiu scoate la iveală că ziua de luni este cea mai grea zi din săptămână. Reînceperea programului de muncă,după weekend,pare să provoace stări de nervozitate şi stres.

Unele dintre motivele invocate de oameni sunt oboseala acumulată,programul tot mai încărcat şi intrarea greoaie în ritmul de lucru. Acestea sunt,în mare,motivele pentru care mai mult de jumătate dintre oameni se plâng pe parcursul acestei zile,spun specialiştii,potrivit dailymail.co.uk.

Momentul cel mai stresant al zilei este dimineaţa,timp în care majoritatea oamenilor îşi mărurisesc unii altora nemulţumirile. 34 de minute durează în medie  o discuţie de acest fel (unul din trei oameni afirmă că urăşte ziua de luni).

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane. Aglomeraţia din trafic,unele probleme de sănătate şi dorinţa de a rezolva cât mai multe sarcini la locul de muncă se numără printre factorii care provoacă această stare de nelinişte în zilele de luni.

Mai multe