Mănâncă inteligent şi sănătos în post!

8 august 2016   Carieră

Până pe 15 august se ţine Postul Sfintei Marii, aşa că în această perioadă trebuie să optezi pentru alimente care nu conţin lapte, ouă şi carne. E bine, totuşi, să reduci consumul lor sau să le scoţi din meniu, o perioadă, pentru că se digeră mai lent şi îngreunează digestia.

Priveşte postul ca pe o detoxifiere binevenită şi necesară,şi ai grijă ce produse alimentare consumi!

ţi recomandăm să alegi pentru gustare halvaua şi pateul vegetal,pe cât posibil făcut în casă,iar la feluri pincipale soia,fasolea şi mazărea. Evită cartofii prăjiţi,pentru că afectează digestia şi atrag kilogramele ca un magnet.

Mizează pe legume proaspete,consumate ca atare ori în mixuri de salate,şi fructe de sezon. Pepenele galben este ideal,pentru că stinge pofta de ceva dulce şi satură rapid. În plus,hidratează corpul şi reface stocul de vitamine şi minerale.

Pont!Dimineaţa,mănâncă o salată cu năut şi chimen şi bea un ceai energizant din măceşe.

Preferă halvaua din seminţe de susan

Fie că e cu cacao sau cu vanilie,halvaua din seminţe de floarea-soarelui furnizează corpului multe calorii,mai precis 574 la 100 de grame. Nu mânca mai multă halva,ca să nu te îngraşi. Preferabil s-o savurezi dimineaţa,pentru a lăsa timp organismului să digere glucidele şi grăsimile până la culcare.

Alege-o,totuşi,pe cea din susan,pentru că are în compoziţie grăsimi mai sănătoase decât halvaua din seminţe de floarea-soarelui. Şi ţine-o la frigider,că râncezeşte la temperatura camerei.

Optează pentru lactate şi brânzeturi din soia

În perioada postului,include în meniul tău produse din soia,în special lactate şi brânzeturi,pentru că au efect de combatere a osteoporozei. Îţi faci singură laptele de soia? Ai grijă că aceasta este toxică în stare crudă sau dacă nu este preparată corespunzător. Este delicioasă brânza tofu cu ardei,cea fumată sau cu alte adaosuri de legume.

Evită pe cât posibil salamul şi cârnăciorii de soia,pentru că sunt îmbogăţiţi cu o mulţime de E-uri. Încearcă să iei produse care au pe etichetă menţiunea bio,ca să fii sigură că iei un aliment din soia modificată genetic.

Pentru că şi soia este bogată în grăsimi şi are multe calorii,nu este bine să depăşeşti un consum de până la 200 de grame de soia.

Nu lua ciuperci în conservă! Au E-uri

Sunt alimente bogate în nutrimenţi,în special proteine vegetale de calitate,asemănătoare într-o oarecare măsură cu cele animale. Le poţi consuma şi în cantităţi mari,pentru că au puţine calorii. Cele mai bune suntciupercileproaspete,care conţin enzime bune pentru tranzitul intestinal.

Ai grijă însă că ciupercile învechite devin toxice şi nu e bine să le ţii mai mult de două zile în frigider. Dacă alegi ciuperci în conservă,evită-le pe cele care conţin E-uri. Trebuie doar să verifici eticheta.

Mai multe