Mituri despre curele de slăbire

24 septembrie 2013   Carieră

Despre curele de slăbire, circulă o grămadă de mituri, de „ştiu sigură că”, „am încercat şi chiar funcţionează”. Află ce e adevărat şi ce e fals din toate aceste „poveşti”.

Ca să fii mereu suplă,trebuie să renunţi la deserturi

Fals:Niciun aliment nu îngraşă,dacă nu se produce un dezechilibru între numărul de calorii consumate şi cele „arse” de organism,susţin nutriţioniştii. Nu contează tipul de „combustibil” alimentar,atâta timp cât produce energia de care ai nevoie:poate fi o salată de morcovi raşi,dar şi o felie de pâine sau un pachet cu biscuiţi.

E important să-ţi asculţi „senzaţiile alimentare”

Adevărat:Corpul ştie exact de ceea ce are nevoie,afirmă specialiştii. Când organismul spune că-i e foame,că tânjeşte după cutare sau cutare aliment – e esenţial să-i dai ascultare,fără excese,desigur.

Curele prelungite de fructe şi legume sunt obligatorii

Fals:Supraconsumul unor grupe alimentare,în defavoarea altora,doar pentru că au un aport caloric mai mic,poate duce în timp la carenţe serioase de principii nutritive. Iar asta determină deteriorarea mecanismelor care menţin organismul la greutatea sa de echilibru. O dietă diversificată este cheia unui organism sănătos.

E musai să bei multe lichide

:Apa,ceaiul,cafeaua... toate băuturile „pentru slăbit” nu te fac să slăbeşti propriu-zis. Au rolul de a „umple” stomacul,pentru a atenua senzaţia de foame – numai că efectul e pe termen scurt. Ceea ce elimini după ce ai băut nu sunt nici kilograme,nici calorii,ci deşeuri rezultate din procesele care au loc în organism. Ceea ce este benefic pentru sănătate – însă nu are nimic de-a face cu piererile în greutate.

Alimentele „light” sunt o soluţie

:Produsele „light”,„zero zahăr” şamd,adesea mai scumpe ca cele obişnuite,sunt de cele mai multe ori bogate în aditivi,care au rolul de restabili plăcerea gustativă. În ceea ce priveşte caloriile,diferenţa nu e semnificativă. În plus,aceste  produse nu reuşesc să „păcălească” organismul,care va solicita cantităţi mai mari din acel aliment sau dintr-altul,pentru a-şi satisface foamea.

Citeşte şi:

Alge pentru o super-siluetă

3 motive pentru care să iei cina mai devreme

Mai multe