Obiceiuri care îţi încetinesc metabolismul
Până acum ai tot auzit de trucuri care te ajută să accelerezi metabolismul. Totuşi, sigur vrei să afli şi care sunt factorii care îţi încetinesc metabolismul, fără ca tu să realizezi asta.
Bei foarte multă apăcu gheaţă,eşti mereu în acţiune,mănânci la program fix,faci tot ce trebuie ca să ajuţi organismul să fucnţioneze corect. Dar există mulţi alţi factori care ar trebui luaţi în considerare şi care încurcă metabolismul. Citeşte mai departe pentru a afla ce faci greşit.
Lipsa lactatelor din regimul alimentar zilnic poate încetini metabolismul
Femeile care au consumat 3-7 porţii de lactate pe zi au pierdut mai multe grăsimi şi au câştigat mai multă masă musculară decât femeile care nu au mâncat lactate,potrivit unei cercetări realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea McMaster.
Crezi că nu există nicio legătură între senzaţia de frig şi arderea grăsimii? Greşit!
Pentru a scăpa de kilogramelenedorite ai grijă ca termometrul să arate valori cât mai scăzute în cameră. Corpul reacţionează la temperaturi mici arzând grăsimile din organism pentru a păstra corpul cald.
Ai tăiat complet carbohidraţii din alimentaţia ta. Adaugă-i din nou în dietă!
Adevărat,studiu după studiu arată că,pentru pierderea în greutate,o dietă săracă în carbohidraţi este arma perfectă. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să elimini complet carbohidraţii din regim,mai ales dacă faci exerciţii în mod regulat. În timpul exerciţiilor,muşchii cer glicogen de la magazinele de carbohidraţi din corpul tău. Dacă nu consumi suficienţi carbohidraţi,nivelul de glicogen va fi prea mic şi nu vei avea energie pentru sport. Ca rezultat,vei arde mai puţine calorii în timpul antrenamentului,precum şi post-exerciţiu.
Mănânci gustări care îţi încetinesc metabolismul
În loc să mănânci gustări sărace în calorii,precum biscuiţii de orez,spune bun venit înapoi nucilor. Acizii graşi polinesaturaţi,prezenţi în special în nuci,pot îmbunătăţi activitatea unor gene care controleaza arderea grăsimilor.
Foloseşti sarea de mare pentru a da gust mâncării,ceea ce poate dăuna metabolismului
Sarea de mare este o opţiune mai gustoasă faţă de celebra sare de masă,dar îi lipseşte iodul,un element cheie care controlează metabolismul. Fără iod,tiroida nu este în măsură să producă hormoni tiroidieni şi metabolismul poate fi dat peste cap. Fiecare ¼ linguriţă de sare de masă oferă aproape 50% din DZR de iod.