Paşi către o rutină alimentară sănătoasă

8 octombrie 2014   Carieră

Învaţă să priveşti cu alţi ochi dieta zilnică. Este important să urmezi câteva sfaturi simple, dar practice, care te vor ajuta să-ţi echilibrezi această latură a vieţii. Iată cum!

Nulăsa să ţi se facă foame

Acest lucru poate fi „la mintea cocoşului”,mai ales atunci când vrei săpierzi în greutate,dar un punct de interes pentru tine ar trebui să fie menţinerea la cote optime a consumului de alimente,astfel încât foamea să nu te prindă pe picior greşit. Încearcă să consumi alimente care să reducă la minimum pofta de mâncare,de exemplu,prin adăugarea de proteine ​​la fiecare masă sau gustare.Este,de asemenea,indicat să găseşti o combinaţie optimă a numărului zilnic de mese,care să funcţioneze pentru tine. Ar putea fi vorba de trei mese,plus două sau trei gustari,sau de şase mese mai mici;experimentează sau consultă-te cu un nutriţionist. Ideeaeste să eviţi pe cât posibil instalarea senzaţiei de foame.

Ţine un jurnal

Nu numai că te va ajuta să obţii o mai bună înţelegere a modului în care mănânci,dar statisticile arată că prin ţinerea unei evidenţe,o persoană poate înregistra victorii în pierderea în greutate.

Poţi opta pentru varianta clasică,cu foaie şi pix,sau pentru una digitală,instalând pe telefon o aplicaţie specială care să te monitorizeze,atât alimentar,cât şi în ceea ce priveşte tensiunea arterială,exerciţiile fizice şi orele de somn.

Păstrează-tehidratată

Pentru că mecanismul nostru de sete este slab,tindem să interpretăm adesea setea drept foame. Menţinând un grad optim de hidratare îţi va reduce la tăcere burtica (nu va mai scoate zgomote ca şi cum ţi-ar fi foame).

Alege pentru asta apa plată şi,dacă vrei să bei un suc,optează pentru varianta naturală. Poţi în schimb să consumi direct fructele,în starea lor normală,de exemplu,un măr are apă în proporţie de 84%,astfel că te vei hidrata suficient;în plus,ingerezi şi fibre,ceea ce te va ajuta să te simţi mai plină,pentru mai mult timp.

Alege calea simplă

Există o mulţime de articole,cercetări şi studii cu privire la ceea ce ar putea reprezenta o dietă reuşită şi funcţională,însă nu te lăsa sedusă. Cea mai bună soluţie este cea care a funcţionat de-a lungul anilor,pentru mai multe generaţii,aceea de a alege lucruri deloc complicate şi alimente de bază. Creşte consumul de alimente integrale proaspete,scade-le pe cele bogate în calorii,deci pe cele procesate.

Alege produse locale,slabe,mănâncă carne la grătar,fructe şi legume. Dacă sunteţi presată de timp,foloseşte-te de weekend-uri pentru a-ţi pregăti mâncarea pe săptămâna ce urmează (supe şi tocane,piept de pui la grătar...).

Citeşte şi:

Brânza,mai sănătoasă decât untul

Calciul,mineralul cu cele mai multe funcţii în organism

Mai multe