Rădăcinoasele, sursă de nutrienţi la îndemâna oricui
Unele dintre cele mai importante legume pe care trebuie să le consumăm, rădăcinoasele reprezintă o sursă esenţială de vitamine şi minerale pentru organism.
Morcovii
Sunt foarte bogaţi în betacaroten,care este bun pentru sistemul imunitar,dar şi pentru sănătatea ochilor şi a pielii. Mamele care alăptează sunt deseori sfătuite să bea suc de morcovi,deoarece conţine o formă de calciu care este mult mai uşor de asimilat decât cel din laptele de vacă,esenţial pentru dezvoltarea armonioasă a bebeluşului.
Sfecla-de-zahăr
Ajută la absorbţia fierului,mai ales în cazul sângerărilor menstruale abundente. Este foarte bogată în betacaroten şi în multe minerale,inclusiv fier şi magneziu. Prin tradiţie,este folosită pentru perioada de convalescenţă.
Păstârnacul
Are efect calmant asupra stomacului,fiind,de asemenea,şi uşor diuretic. Având un conţinut bogat în silicon,contribuie şi la sănătatea părului,a pielii şi a unghiilor.