Regula de aur de la care oamenii de succes nu se abat! Aşa îşi organizează ziua

18 august 2020   Carieră

Nu reuşeşti să faci tot ce îţi propui pe parcursul unei zile sau îţi doreşti să fii mai eficientă în viitor? Iată ce fac oamenii de succes, în ce constă la ei organizarea timpului dimineaţa!

Este vorba despre o regulă care face parte dintr-o serie de tehnici la care apelează mulţi oameni de succes. Dacă vrei ca, la final de zi, să te bucuri că ai reuşit să faci tot ce ţi-ai propus, ţine cont de acest obicei eficient. Îţi ia doar un minut să îl pui în aplicare.

Aşa că dimineaţa, când savurezi cafeaua, ia o scurtă pauză de la tot şi notează ce ai de făcut în ziua respectivă. Sigur ştii ce ai de făcut şi fără să scrii o listă, dar notându-ţi, te asiguri că nu uiţi nimic. În felul acesta îţi poţi prioritiza activităţile şi le poţi aloca o anumită durată de desfăşurare.

Respectă această regulă! Durează 60 de secunde

Cea mai simplă tehnică la care apelează mulţi oameni de succes este tehnica minutului de aur. Ca să obţii maximum de beneficii de pe urma ei, este indicat să nu depăşeşti timpul de 60 de secunde. Trece pe lista toate lucrurile pe care trebuie să le faci, fără să te gândeşti prea mult. Dacă depăşeşti un minut, sunt şanse mari să încarci planificarea cu activităţi care nu sunt urgente şi pe care, oricum, nu le vei mai putea efectua.

Fii realistă când te organizezi

O altă variantă a tehnicii de organizare a timpului într-un minut este să notezi pe lista activităţile care nu îţi iau mai mult de 60 de secunde pentru a fi executate.

De exemplu, la această „rubrică“ pot intra telefoanele scurte pentru programări, spălatul vaselor, verificatul inbox-ului sau curăţarea spam-ului. Trece pe lista cu activităţi care necesită puţin timp tot ce crezi că poţi face dimineaţă. În acest fel, treburile simple nu te vor mai stresa pe tot parcursul zilei. Gretchen Rubin, autor şi expert în fericire, a descoperit aceste trucuri.

Te simţi deja mai productivă, nu? O să-ţi dai seama că nu este doar o senzaţie. Scăpând de micile obligaţii care îţi afectau programul, vei acorda mai multă atenţie sarcinilor serioase. Vei avea un control mai mare asupra lucrurilor care chiar contează şi nu te vei mai gândi că nu ai răspuns unui e-mail sau ai plecat la serviciu şi nu ai băgat mâncarea în frigider. Sunt lucruri banale, pe care le poţi face în mai puţin de un minut, dar care îţi salvează timp preţios pentru celelalte sarcini.

@unsplash

Mai multe