Semne ale lipsei de Omega-3 din organism

20 iunie 2017   Carieră

Grăsimile Omega 3 sunt esenţiale pentru sănătatea organismului nostru. Un studiu recent a arătat însă că majoritatea femeilor suferă de deficienţă de Omega 3, ceea ce le predispune la apariţia unor simptome precum insomniile sau pielea uscată, precum şi a altor simptome care pot duce la riscul unui infarct cardiovascular.

Nu intraţi în panică,însă. Deficienţele de Omega-3 din organism pot fi reduse cu uşurinţă,important este să ştiţi care sunt semnalele ce indică această lipsă.

1. Pielea uscată

Nutriţioniştii ne spun tot timpul că Omega-3 este esenţială în organism pentru o piele tânără şi frumoasă. Dacă ai tot timpul pielea uscată,atunci acesta este un semn clar al lipsei acizilor graşi Omega-3. Aceştia ajută organismul să absoarbă nutrienţii buni şi să-i elimine pe cei nesănătoşi,rezultatul fiind o piele frumoasă şi strălucitoare.

2. Păr lipsit de viaţă

Aceleaşi grăsimi Omega-3 pe care trebuie să le găsim în celulele pielii se găsesc şi în foliculii firelor de păr,ceea ce le face esenţiale pentru un păr sănătos. Grăsimile Omega-3 hidratează părul,ajută la îngroşarea firelor de păr şi reduc inflamarea scalpului,o cauză a pierderii părului.

3. Unghii fragile

Studiile au arătat că includerea în dietă a uleiului de peşte,bogat în Omega-3, întăreşte unghiile. Prin urmare,dacă ai unghii fragile,care se rup foarte repede,poate fi un semnal al lipsei de Omega-3 din organism.

4. Dureri de articulaţii

Grăsimile Omega-3 derivate din uleiul de peşte sunt puternice antiinflamatoare,ceea ce le face esenţiale în regimul alimentar al oamenilor care au dureri de articulaţii.

Mai multe