Sfaturi pentru un abdomen plat

19 martie 2014   Carieră

Ai încercat fel şi fel de diete şi nici una nu te-a ajutat să scapi de kilogramele în plus? Nu renunţa! Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să fii în formă la începutul acestei primăveri.

Consumă un mic dejun sănătos

Evită să mănânci la micul dejun croissante cu ciocolată şi lapte. În schimb,optează pentru o omletă făcută din două ouă şi un suc de fructe fără zahăr. Totodată,mănâncă la o oră după ce te-ai trezit. Dacă nu ai timp pentru a-ţi preparamicul dejun,mănâncă un fruct şi câteva alune.

Fă sport

Nutriţioniştii recomandă să faci sport în fiecare zi,cel puţin 25 de minute. Poţi să alergi,să faci genuflexiuni sau să faci exerciţii de respiraţie.

Nu mânca târziu

Încearcă să mănânci înainte de ora 8 seara şi asigură-te că-ţi rămân cel puţin două ore între cină şi ora la care te culci.

Citeşte şi:

Dietele echilibrate nu exclud grăsimile

Dietele drastice sunt periculoase

Consumă ulei de peşte

Poţi să consumi peşte sau suplimente pentru a-ţi lua doza de ulei de peşte. Peştele este deosebit de bogat în uleiuri benefice cunoscute sub numele de acizi grasi Omega-3. Poţi să consumi macrou,ton,somon,sturion,hamsie,sardine,hering şi păstrăv. Când uleiul de peşte se obţine prin consumul de peşte,modul în care peştele este gătit pare să facă o diferenţă. Consumul de peşte fript reduce riscul apariţilor bolilor de inimă,dar consumul de peşte prăjit anulează beneficiile uleiului de peşte şi creşte riscul apariţiilor bolilor de inimă.

Îţi oferim o idee de meniu

Ziua 1

Mic dejun

Omletă făcută din 3 ouă;

75 g ardei;

100 g piept de pui;

Câteva frunze de spanac.

Prânz

1 piept de pui la grătar;

1 salată făcută din ardei roşii,fasole verde şi 1 lingură ulei de măsline.

Cină

100 g piept de pui la grătar;

Broccoli la aburi.

Ziua 2

1 piept de pui făcut la cuptor;

Salată de varză.

Peşte la cuptor;

Salată verde;

1 ligură de ulei de măsline.

Somon la cuptor;

Fasole verde la aburi.

Mai multe