Slăbeşte cu dieta indicelui glicemic

5 ianuarie 2015   Carieră

Eşti una dintre persoanele care nu vrea să slăbească în cinci zile, ci în timp, iar rezultatele să dureze mai mult de o săptămână? Există un regim potrivit pentru tine: dieta indicelui glicemic.

Indicele glicemic se referă la viteza cu care un aliment este asimilat de organism. Organismul transformă rapid în grăsimi alimentele cu indice glicemic mare,iar zahărul are cel mai ridicat indice glicemic:100. Este important să cunoşti inicele glicemic al alimentelor,pentru a şti ce ai voie să mănânci dacă vrei să slăbeşti.Partea bună a acestui tip de regim este că nu mănânci mai puţin,ci altfel. Aşadar,organismul nu este privat de nutrienţii de care are nevoie,iar rezultatele dietei sunt de lungă durată. Principiul după care funcţionează această dietă este controlul glucidelor pe care le ingerăm. Dieta îţi permite să pierzi 200-300 de grame pe săptămână.5 principii ale dietei:Alege glucidele buneNu se pune problema să renunţi la carbohidraţi,ci doar să alegi alimentele cu un indice glicemic scăzut. Fructele şi legumele pot fi consumate fără probleme. La fel şi lintea sau alte legume uscate.Mizează pe proteineLa prânz şi la cină consumă peşte,ouă,carne de pui sau brânză,dar fără pâine. Dacă simţi nevoia,poţi lua două gustări (la 11 şi la 17):un pumn de nuci,alune sau migdale.Exclude grăsimile animaleEste bine pentru siluetă,dar şi pentru sănătate,să înlocuieşti grăsimile animale cu cele vegetale. Poţi mânca peşte sau carne de pui,dar foloseşte şi uleiuri vegetale în prepararea salatelor.Fără alimente procesateProdusele de patiserie şi mezelurile conţin zahăr,grăsimi şi sare. De aceea sunt considerate adevărate bombe calorice. Cel mai bine este să consumi alimente cât mai puţin procesate.Fă mişcareAstfel arzi nişte grăsimi în plus,dar îmbunătăţeşti şi metabolismul. 30 de minute de activitate fizică lejeră pe zi ar trebui să fie suficiente.Meniu de o ziMicul dejunUn bol de fructe stropite cu zeamă de lămâie şi asezonate cu frunze de mentă sau cu ghimbir.sauDouă fructe de sezon coapte bine,100 g de tofu,un pahar de lapte de soia,un ceai sau o cafea neîndulcită,două-trei caise uscate.sauUn fruct,un ou fiert,un iaurt sau o bucată de brânză slabă,două felii de pâine integrală cu puţin unt şi o cafea sau un ceai neîndulcit.PrânzO salată de legume de sezon (roşii,castraveţi,salată,măsline,fasole verde,varză...) cu o lingură de ulei de măsline,peşte preparat la aburi,supă de roşii şi o felie de brânză slabă.CinăSalată de crudităţi de sezon şi o omletăAlimentele cu un indice glicemic sub 55,bune în dietă,sunt:Pastele bine gătiteMerele şi sucul de merePereleLinteaPortocalele şi sucul de portocaleStruguriiIaurtul slabFasolea albăCiocolata neagrăFructele roşiiMorcoviiAlimentele cu un indice glicemic mediu (55-70) trebuie consumate cu moderaţie:Orezul integralBananeleSucurile carbogazoasePorumbul dulceFasolea roşieAnanasulMazăreaPizzaGemulMuesliPâinea integralăAlimentele cu un indice glicemic ridicat (mai mare de 70) nu sunt indicate în regim:Pâinea albăCartofiiFulgii de porumbCartofii prăjiţiPiureulOrezulMorcovii fierţiGlucozaBiscuiţiiMezelurileProdusele de patiserie

Mai multe