Slăbeşte cu supe delicioase!

26 aprilie 2012   Carieră

Sunt hidratante, săţioase şi pline de vitamine şi minerale! Supele delicioase din legume şi verdeţuri de primăvară te ajută să slăbeşti rapid şi sănătos.

Important pentru reuşită este să încerci să mănânci echilibrat la micul dejun (cereale integrale,iaurt degresat,pâine neagră cu brânză de vaci şi legume crocante,un ou fiert tare) şi la cină,iar cele două gustări din timpul zilei să includă fructe proaspete.Atenţie!Cele care nu sunt prea coapte sunt mai indicate,deoarece conţin mai puţină fructoză. Evită mezelurile şi orice fel de dulciuri din comerţ.

Supă-cremă de sfeclă roşie (150 kcal/ porţia)

Ingrediente:2 sfecle roşii,1 cartof,120 g iaurt,1 ceapă roşie,1 lingură ulei de măsline,pătrunjel,sare,piper.

Preparare:Cureţi legumele,le tai cubuleţe şi le pui la fiert. După ce au fiert,le mixezi pe toate,adaugi ulei de măsline,sare şi piper după gust şi le amesteci. O poţi servi cu o lingură de iaurt,pătrunjel proaspăt tocat şi cu crutoane de pâine integrală.

Info dietă:Sfecla ­e o legumă indicată în diete (conţine multe vitamine,dar puţine calorii). Conţinutul ridicat de fibre încetineşte asimilarea glucidelor şi depunerile de grăsimi.

Supă picantă de roşii (145 kcal/ porţia)

1 kg roşii,1 ceapă,1 ardei iute,2 căţei de usturoi,1 lingură ulei de măsline,120 g iaurt obişnuit,cimbru  pătrunjel verde,sare  piper.

Opăreşti roşiile,le cureţi de pieliţe şi le tai mărunt. Cureţi ceapa şi o căleşti în uleiul de măsline. Adaugi roşiile tăiate şi o cană cu apă şi le laşi să fiarbă 20 de minute. O potriveşti de sare şi piper,adaugi usturoiul pisat,ardeiul iute şi mixezi supa până devine fină. Presari pătrunjelul tocat şi o serveşti cu o lingură de iaurt.

Bogată în vitamina C,în potasiu şi fibre,roşia dă o senzaţie de saţietate prin conţinutul ridicat de fibre. Ardeiul iute favorizează arderile grăsimilor.

Supă de varză (150 kcal/ porţia)

1 varză potrivită,1 ceapă mare,2 roşii,2 ardei graşi,1 ţelină,2 morcovi,verdeaţă (pătrunjel şi leuştean),2 linguri ulei de măsline,piper,sare.

Pui toate legumele la fiert într-o oală. Când dau în clocot,adaugi uleiul,sarea şi o parte din verdeaţă. Când s-au fiert bine,adaugi roşiile tocate,mai laşi 10 minute la foc mic,apoi pui piperul şi verdeaţa.

Supa de varză te satură şi acţionează ca un inhibitor al apetitului. Mai mult,varza ajută la detoxifierea organismului şi scade colesterolul „rău”.

Câteva ­beneficii...

Un bol cu supă te hidratează şi-ţi aduce imediat senzaţia de saţietate. În plus,supa e un aliment complet şi uşor,ideal pentru diete.

Şi beneficiile ei nu se opresc aici! Se prepară rapid,cu un minimum  de efort,este foarte nutritivă (aduce foarte multe minerale şi vitamine organismului),are un gust plăcut (prin fierbere,legumele devin moi,cu o aromă mai puternică) şi ajută în procesul de digestie (datorită fibrelor din rădăcinoase). Nutriţioniştii ne mai sfătuiesc să nu păstrăm supa în frigider mai mult de două-trei zile.

Mai multe