Slăbeşte în stil bulgăresc

24 martie 2011   Carieră

Vrei să pierzi kilograme fără să te înfometezi? Dieta bulgărească îţi oferă soluţii pentru a slăbi vizibil în câteva săptămâni cu eforturi minime. În bucătăria vecinilor noştri găseşti suficient de multe preparate uşoare şi săţioase. Cu ajutorul lor, nu va mai fi nevoie să te înfometezi ori să ţii cont de porţii. Cum asta? „Ingredientele” de bază în preparatele bulgăreşti sunt iaurtul, castraveţii şi ciupercile, cunoscute că intensifică arderile metabolice. Adică ajută la topirea grăsimii în exces. Iaurtul, alimentul complet Iaurtul pare a fi alimentul perfect: conţine calciu, carbohidraţi, proteine şi grăsime, adică tot ceea ce ar trebui să consumăm la o masă. Studiile arată că acest aliment intensifică şi arderea grăsimilor. De exemplu, s-a demonstrat că persoanele care doresc să slăbească pierd mai repede kilograme dacă introduc în dieta lor trei iaurturi zilnic. Poţi consuma iaurtul dimineaţa, amestecat cu fructe mărunţite, sau la prânz, în supa tarator. E vorba de o supă care se consumă rece, din 500 de grame de iaurt, 1 ½ l de apă, doi castraveţi raşi, usutori, pătrunjel, mărar şi condimente după gust. După obiceiul bulgăresc, iaurtul se poate consuma şi seara, ca desert, în amestec cu miere. Castraveţii previn retenţia de apă Castraveţii, „emblema” vecinilor de peste Dunăre, sunt şi ei de ajutor în lupta cu kilogramele. Într-adevăr, dacă îi comparăm cu alte legume, sunt mai puţin valoroşi din punct de vedere nutriţional. Însă au alte calităţi, mult mai utile în cura de slăbit. În primul rând, castraveţii acţionează prin eliminarea lichidului în exces din organism, castraveţii fiind unele dintrele cele mai bune legume diuretice. În al doilea rând, castraveţii conţin un acid care previne glucidele ingerate să se transforme în grăsime în organism. Consumă castraveţii ca atare, în supe ori în salata specific bulgărească, care conţine un castravete proaspăt mare, câteva roşii, o ceapă, pătrunjel şi aproximativ 100 de grame de brânză feta.

Ciupercile,alternativă la carne

În loc de carne,poţi consuma ciuperci,prezente în multe preparate bulgăreşti. S-a dovedit că persoanele care au adoptat un asemenea obicei au pierdut în cinci săptămâni aproape şase kilograme. De ce sunt atât de eficiente în curele de slăbit? Datorită cantităţii mari de apă (aproape 80 % apă) şi,drept urmare,a conţinutului scăzut de calorii. Pe de altă parte,vei oferi corpului tău proteine la fel de valoroase ca cele din carne.

Mai multe