Slăbeşte mâncând carbohidraţi!

20 mai 2016   Carieră

Mai bine de jumătate dintre persoanele care vor să slăbească elimină complet din alimentaţie carbohidraţii sau limitează aportul lor. Dar, potrivit nutriţioniştilor, alegerea carbohidraţilor potriviţi poate ajuta la îmbunătăţirea bacteriilor intestinale.

Carbohidraţii sunt fructele,legumele,zaharurile,pâinea şi pastele care furnizează corpulului energia de care are nevoie pentru a funcţiona în mod corespunzător. Dar,atunci când sunt consumaţi în exces,corpul începe stocarea celor mai multe calorii din carbohidraţi,în loc să le ardă,pentru energie.

De ce trebuie să te fereşti

Carbohidraţii rafinaţi,precum pâinea albă şi produsele de patiserie,ţin dieta în loc,fiind inamicul principal al siluetei,deoarece sunt absorbiţi rapid în sânge,transformaţi în energie,iar restul este păstrat în depozite de grăsime.

Ce este amidonul rezistent?

Este un tip de carbohidraţi care trece peste nivelul intestinului subţire şi este trimis direct în intestinul gros. Procesul mai lent de digestie al alimentelor din această categorie îmbunătăţeşte metabolismul organismului,stabilizează nivelul de zahăr în sânge şi stimulează bacteriile intestinale sănătoase. În definitiv,organismul nostru este format din celule microbiene,care sunt influenţate de ceea ce mâncăm.

Dieta cu carbo

În timpul dietei poţi mânca o mulţime de carbohidraţi complecşi,precum  broccoli,vinete,dovlecei,fasole verde,banane,ceapă,usturoi,praz,sparanghel,care alimentează bacteriile bune şi le lasă să moară de foame pe cele rele.

Pentru persoanele care nu pot renunţa la paste,cartofi şi orez,medicii atrag atenţia că amidonul poate fi convertit prin simpla reîncălzire a acestor alimente.

Cum poţi creşte cantitatea de amidon rezistent?

În 2015,cercetătorii au prezentat o nouă metodă,mai sănătoasă,prin care se poate tăia cu până la 60 de procente cantitatea de calorii absorbite de organism,prin creşterea concentraţiei de amidon rezistent. Astfel,orezul,aliment consumat de mai bine de jumătate din populaţia lumii,îşi creşte cantitatea de amidon rezistent,dacă este gătit la foc mic,timp de 40 de minute,cu adaos de ulei de nucă de cocos. Apoi trebuie pus la frigider 12 ore înainte de a fi mâncat.

Persoanele care ţin o cură de slăbire pot mânca,de asemenea,şi alţi carbohidraţi,afară de orez,cum ar fi cartofii sau pastele,folosind aceeaşi metodă de gătire şi răcire,pentru a transforma amidonul. În acest fel,aceştia acţionează mai mult ca fibre,decât ca şi carbohidraţi rafinaţi.

După consumul regulat de amidon rezistent,bacteriile intestinale bune vor deveni maşini optime de procesare a nutrienţilor în organism.

Mai multe