Slăbeşte sănătos cu pomelo

9 octombrie 2014   Carieră

Pomelo este un fruct care a intrat recent pe piaţa noastră, fiind disponibil în marile magazine. Acest fruct citric este înrudit cu grepfrutul, dar are un gust mai dulce.

Pe numele său oficial Citrus Maxima,pomelo este originar din Asia de Sud-Est şi a început să prindă popularitate după secolul al XVII-lea.Nu este un fruct foarte comun în Europa,dar în Asia este consumat des pe post de gustare,simplu,cu sare sau sub formă de marmeladă. Este cel mai mare dintre citrice,iar profilul său nutriţional îl recomandă ca fiind ideal în orice dietă. Iată mai jos câteva dintre beneficiile sale:

Un pomelo întreg aduce organismului 100% din necesarul zilnic de vitamina C,esenţială în această perioadă pentru prevenirea şi tratarea gripelor,infecţiilor,tusei şi răcelilor.

,nutrient care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

3. Ne menţine pielea tânără.Pomelo,la fel ca ruda sa grepfrutul,conţine anumiţi compuşi unici care menţin pielea tânără şi elastică. În combinaţie cu vitamina C,aceşti compuşi ajută organismul în producţia de colagen şi combat efectul negativ al radicalilor liberi.

Mai multe