Ştii ce alimente îţi provoacă reacţii alergice?
Sunt produse pe care le ai în mod normal în frigider sau în cămară - şi care, consumate chiar şi în cantităţi extrem de mici, îţi provoacă reacţii alergice periculoase. Află care sunt acestea!
Ouăle
Dacă eşti alergică la ouă,a le consuma chiar şi în cantităţi mici poate declanşa reacţii alergice. Simptomele apar,în general,cam la o oră după ce ai consumat acest aliment.
- Atenţie!Cercetări recente susţin că ingestia zilnică de doze mici,crescătoare,de albuş-sub strict control medical! – poate ajuta la vindecarea acestui gen de alergie.
Laptele de vacă,lactatele
Laptele provoacă frecvent alergii-şi,se pare că alergia la lapte se moşteneşte din familie. În special copiii au reacţii negative,de aceea se recomandă ca bebeluşilor să nu li se dea lapte de vacă înaintea vârstei de un an. Ca şi în cazul ouălor,laptele se poate introduce progresiv în alimentaţie,în cantităţi mici,sub supraveghere medicală.
- Atenţie! Proteinele lactice responsabile de reacţiile adverse sunt prezente în cele mai diverse produse – gumă de mestecat,pastă de dinţi şamd. Atenţie şi la consumul altor produse lactate!
Arahidele,nucile,fructele oleaginoase
În cazul arahidelor,reacţia alergică poate fi extremă – iar organismul reacţionează chiar şi la urme din acest aliment. Citeşte cu atenţie etichetele produselor alimentare pe care le consumi! Arahidele sunt prezente şi în preparatele restaurantelor chinezeşti,indiene sau tailandeze.
- Atenţie! Nucile,migdalele,fisticul – toate oleaginoasele,în general,dar şi castanele sau alte fructe uscate – îţi pot declanşa alergii.
Fructele de mare,scoicile,peştele
Langustele,langustinele,creveţii îţi pot declanşa reacţii deosebit de severe. E suficient uneori să atingi un astfel de aliment sau să-i inhalezi vaporii pentru ca simptomele să apară. Consumă cu prudenţă şi alimentele procesate care conţin făină sau gelatină din peşte,la fel şi suplimenele alimentare ce conţin omega 3.
- Atenţie! Se întâmplă uneori ca o persoană care tolerează bine peştele la conservă (tonul,spre exemplu) să aibe reacţii alergice la acelaşi produs în stare proaspătă.
Citeşte şi: