Ştii ce beneficii îţi aduc ridichile?

13 martie 2014   Carieră

Ridichile roşii de primăvară oferă o mulţime de beneficii nutriţionale, sunt prietenoase cu silueta şi taie apetitul. Iată de ce e bine să le consumi!

Dacă eşti la cură de slăbire,află că 100 g de ridichi au doar 15 calorii. Îţi oferă 0,6 g de proteine,2,6 g de glucide,0,3 g de lipide,precum şi o mulţime de fibre (1,2 g,necesarul zilnic fiind de 30 g). Sunt şi sursă importantă de sodiu (12 mg) şi de potasiu (243 mg). Oferă organismului şi vitamină C (23 mg) şi B 9 (50 micrograme).

Ce spun nutriţioniştii

Specialiştii îţi recomandă să consumi ridichi,pentru faptul că sunt bogate în fibre(lucru benefic tranzitului inestinal,dar şi siluetei – pentru că fibrele induc mai repede saţietatea),pentru că sunt sărace în calorii şi pentru că îţi oferă multă vitamina C (adică,vitalitate) şi B9 (necesară reînnoirii celulare).

Sunt un diuretic natural,graţie potasiului. Consumate înainte de masă,taie apetitul.

Cum să le consumi

Poţi să le mănânci la micul dejun,împreună cu o felie de pâine integrală unsă cu unt,care completează rezervele de vitamina C,A şi B9.

Consumă-le şi sub formă de salate multicolore:amestecă-le cu fasole verde fiartă,boabe de porumb fierte,roşii cherry,cubuleţe de brânză. Asezonate cu o vinegretă şi cu verdeţuri de sezon,ai asigurat un fel de mâncare savuros,bogat în substanţe nutritive şi sărac în calorii!

Citeşte şi:

Slăbeşte 1 kg pe zi cu dieta cu kiwi!

Nucile de macadamia te ajută să slăbeşti

Mai multe