Sucul natural obţinut prin presare la rece te ajută să slăbeşti
Pe timpul verii, o alternativă sănătoasă la preparatele calde o constituie sucurile naturale presate la rece.
Persoanele care vor să scape de câteva kilograme,dar totodată să se simtă în formă,plini de energie şi bună dispoziţie pot alege,ca un ajutor esenţial în acest proces,sucurile din legume verzi. Acestea „sunt ideale în procesul de eliminare a kilogramelor în plus!” explică Anca Alungulesei,expert in nutritie si trainer in alimentatie raw-vegan.
Din câteva ingrediente aflate la îndemână tuturor în această perioadă din an,cei care vor să-şi reducă greutatea corpului într-un mod sănătos pot opta pentru sucul natural presat la rece din spanac,busuioc,roşii şi castraveţi. Fiecare dintre ingredientele acestui suc aduce beneficii reale pentru sănătate şi ajută la pierderea kilogramelor nedorite,în timp ce oferă posibilitatea delectării cu un preparat foarte gustos.
„Roşiile,recomandate în cadrul unei diete sănătoase,contribuie la reglarea greutăţii corporale şi reducerea nivelului de lipide în sânge” explică expertul în nutriţie Anca Alungulesei,iar castraveţii „datorită conţinutului mare de apă au foarte puţine calorii,de aceea sunt recomandaţi persoanelor care doresc să elimine câteva kilograme”,mai spune autoarea cărţii „Sănătate la pahar”.
În afară de aromă deosebită,busuiocul furnizează organismului minerale alcalinizatoare pentru a contrabalansa dietele acide,iar spanacul,prin conţinutul sau bogat în minerale,vitamine şi clorofilă este recomandat tuturor,„dar în special persoanelor convalescente sau care trec prin perioade de oboseală şi epuizare”,util atât pentru păstrarea sănătăţii,cât şi a frumuseţii corpului.
Sucuri naturale obţinute prin presare la rece sunt o hrană completă,care furnizează organismului toate mineralele şi vitaminele necesare ce pot acţiona şi ca remedii naturale în multe afecţiuni.
Reţetele pot fi consultate în cartea „Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” de Anca Alungulesei,prima carte despre sucuri scrisă de un autor român