Tipuri de metabolism. Ce să mănânci în funcţie de organismul tău
Există câteva semnale pe care ţi le transmite corpul, după care te poţi ghida pentru a-ţi da seama ce tip de metabolim ai. Iată ce tipuri de metabolism există şi de ce anume să ţii cont dacă vrei să ai o siluetă de invidiat.
Ce tipuri de metabolism există
Simptome pe care trebuie să le iei în calcul:te trezeşti obosită,te simţi somnoroasă după prânz,ai tensiunea arterială scăzută. ai în mod frecvent mâinile şi picioarele reci,iei în greutate destul de uşor,te balonezi,oboseşti destul de repede,adormi cu uşurinţă seara. ai probleme digestive,ai musculatura relaxată.
Citeşte şi:
5 greşeli care-ţi încetinesc metabolismul
Obiceiuri simple care vă accelerează metabolismul
Dacă ai patru dintre aceste simptome,metabolismul tău este rapid,în cazul în care ai între cinci şi şapte înseamnă că ai metabolimul normal şi dacă îţi sunt familiare mai mult de opt,metabolismul tău este leneş.
Tipuri de metabolism - cel leneş
Când ai metabolismul leneş înseamnă că mâncarea pe care o consumi se digeră greu. De aceea,nutriţioniştii susţin că este important ca dimineaţa şi seara să se consume făinoase şi fructe. La masa de prânz poţi mânca peşte sau carne de pui,pentru că la orele amiezii metabolismul are capacitatea de a digera rapid alimentele consumate.
Metabolism rapid
În cazul în care metabolismul tău este rapid,poţi include în alimentaţia ta mai mulţi carbohidraţi pentru că aceştia se digeră repede şi îţi furnizează energia necesară pentru a duce la bun sfârşit activităţile zilnice. La micul dejun şi la cină poţi consuma alimente bogate în acizi şi pâine integrală,în timp ce pentru prânzi poţi opta pentru proteine din carne roşie şi legume.
Tipuri de metabolism - cel normal
Pentru persoanele care au metabolismul normal nu există un regim alimentar care trebuie urmat. Dacă vrei să mai slăbeşti puţin,cel mai bine este să alternezi dieta pentru metabolism leneş cu cea pentru persoanele care au arderile foarte bune (o zi cu o zi).