Toni Morrison - sfaturi pentru o viaţă fericită

7 iunie 2018   Carieră

Toni Morrison este probabil una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane, câştigătoare a unui Premiu Nobel pentru Literatură în 1993, şi o personalitate foarte apreciată în special în Statele Unite.

Deşi în prezent talentul şi munca îi sunt apreciate, scriitoarea a mărturisit că drumul ei spre succes nu a fost unul uşor.

Aceasta a povestit în cartea The Work You Do, The Person You Are, încercările prin care a trecut pe plan profesional. Dar înainte de construirea unei cariere şi afirmarea talentului a fost lupta pentru supravieţuire.

Din primii bani câştigaţi, aceasta îşi ajuta părinţii şi spune că sentimentul de a se simţi utilă făcând acest lucru a fost singurul care a motivat-o la început.

Cerinţele anagajatorului lui Morrison au devenit cu timpul exagerate. După ce le-a mărturisti părinţilor că nu mai face faţă, tatăl i-a spus:

„Mergi să munceşti în continuare. Câştigă-ţi banii, iar apoi vino acasă.”

Din perioada aceea Morrison spune că a învăţat că, oricât de greu, solicitant, plictisitor sau obositor ar fi ceea ce faci, trebuie să continui şi să continui să faci cât mai bine munca respectivă:

“Nu job-ul te defineşte. Tu eşti cea care face munca respectivă, nu invers.”

Scriitoarea ne reaminteşte în cartea menţionată mai sus că echilibrul între viaţa personală şi job e necesar, mai mult chiar, tot ceea ce faci ar trebui să fie doar despre propria noastră persoană:

„Fă-ţi bine munca....pentru tine. E important să-ţi aduci contribuţia în tot ceea ce faci pentru ca astfel tu să evoluezi.”

Job-urile vin şi pleacă, la fel şi angajatorii, însă tu vei rămâne aceeaşi tot timpul, indiferent de job-ul pe care îl ai. Propria ta valoare ca persoană se extinde dincolo de programul de lucru.

Sursa foto: thenational.ae

Mai multe