Topul celor mai frecvente mituri despre dietă
Pierderea în greutate nu înseamnă doar să mănânci mai puţin şi să faci mişcare mai mult. Ci presupune schimbarea stilului de viaţă şi a unor obiceiuri. În jurul regimurilor alimentare gravitează numeroase mituri. Important este să ştim ce este adevărat şi ce nu despre acestea.
Mit:Dacă sari peste o masă,slăbeşti mai repede.
Fals:Renunţarea la o masă încetineşte metabolismul corpului tău. În plus,atunci când sari peste o masă,ai tendinţa de a mânca mai mult la următoarea. Prin urmare,kilogramele în plus nu se mai elimină. Important este să consumi trei mese pe zi.
Mit:Dacă vrei să slăbeşti,nu trebuie să faci mişcare.
:Execiţiile fizice fac parte din dietă. În felul acesta elimini caloriile. Este de ajuns să mergi pur şi simplu pe jos 30 de minute în fiecare zi în ritm alert. În plus,exerciţiile fizice oferă multe alte beneficii pentru sănătate,cum sunt o inimă sănătoasă,scăderea tensiunii arteriale,un sentiment mai mare de bunăstare,etc.
Mit:Carbohidraţii dăunează sănătăţii.
Fals:Carbohidraţii sunt sursa de combustibil pentru organism. Aceştia au aproximativ jumătate din cantitatea de calorii pe gram la fel ca grăsimile. Problema majoră a oamenilor care ţin fel şi fel de diete este faptul că aceştia trebuie să elimine din alimentaţie carbohidraţi simpli,cum sunt zahărul şi siropul de porumb bogat în fructoză. Oamenii de ştiinţă spun că o dietă săracă în grăsimi şi bogată în carbohidraţi complecşi,cum sunt cereale integrale şi amidonul,sunt benefice pentru organism.
Mit:Mâncatul chiar înainte de a merge la culcare contribuie la creşterea în greutate.
Adevărat:Dacă mănânci multe alimente bogate în calorii şi nu faci suficientă mişcare,ai toate riscurile să te confrunţi cu kilogramele în plus. Când mănânci prea mult,corpul tău are o capacitate uimitoare de a stoca caloriile suplimentare sub formă de grăsime,mai ales dacă faci asta înainte să te culci.
Mit:Suplimentele nutritive ajută la pierderea în greutate.
Nu este recomandat să consumi suplimente nutritive pentru a pierde în greutate. Şi asta pentru majoritatea acestora provoacă deshidratare şi multe deficienţe nutriţionale,punând în pericol sănătatea.