Trucuri ca să-ţi învingi poftele alimentare

18 iulie 2013   Carieră

De câte ori nu ţi-ai spus că de mâine o să renunţi la micile gustări dintre mese care-ţi aduc multe calorii? Nu e uşor să-ţi stăpâneşti poftele alimentare, dar nici imposibil! Iată ce e de făcut!

Renunţă treptat

Chiar dacă pari hotărâtă să elimini din dieta ta covrigeii,ciocolata,cornurile şi alte bunătăţuri bogate în calorii,ştii prea bine că soluţia nu este să faci acest lucru dintr-o dată. Cel mai bine este să-ţi faci un plan alimentar şi să vezi căror alimente ai putea spune „pas” din prima. Oferă-i timp organismului să se obişnuiască cu noile schimbări,astfel îţi va fi mai uşor să-ţi respecţi deciziile luate.

Nu merge la cumpărături când ai poftă de dulciuri

Eşti genul de cumpărător compulsiv care ar pune în coş multe dulciuri şi snaks-uri? Ei bine,e timpul să renunţi la acest obicei.. nesănătos. Ori de câte ori îţi este poftă de ceva dulce,evită să mergi la cumpărături pentru că exact atunci vei cădea pradă ispitelor. În schimb,poţi consuma o linguriţă de miere sau un iaurt cu dulceaţă. Mult mai sănătos,nu-i aşa?

Ai poftă de îngheţată?

Cine poate spune „nu” unei cupe de îngheţată? Din când în când,îţi poţi încânta papilele gustative cu arome delicioase,dar ce-ar fi dacă ţi-a prepara în casă o îngheţată? Ai nevoie de fructe (banane,fructe de pădure,etc),pe care să le amesteci bine într-un blender,apoi le amesteci cu puţină smântână (cât mai săracă în grăsimi) şi cu puţin zahăr brun. Laşi amestecul delicios la congelator câteva ore,după care te poţi bucura de un desert mult mai sănătos,decât cele din comerţ.

Mai multe