Un abdomen mai plat în doar şapte zile? Da, se poate!
Îţi doreşti să ai un mijlocel ca tras prin inel sau vrei să încapi, neapărat, în rochia preferată? Nu este necesar să ţii diete stricte şi să te înfometezi. În schimb, poţi consuma alimente bogate în fibre, care te vor ajuta să ai un tranzit uşor şi să scapi de burtică. În plus, fructele şi legumele, incluse zilnic în alimentaţie, îţi pot asigura o digestie mai uşoară.
Prima zi
Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, 30 g de brânză de vaci, o felie de pâine integrală de secară
Prânz: un bol mediu cu salată de legume (ardei, roşii, castraveţi), 150 g de peşte la grătar
Gustare: o banană sau un măr
Cină: un bol mediu cu salată de varză cu hamsii, paste integrale cu ciuperci, usturoi şi cu sos de roşii
A doua zi
cafea sau ceai fără zahăr, o felie de pâine prăjită cu un strat subţire de unt de 65% grăsime
un cotlet de porc la grătar cu salată, broccoli la cuptor
smoothie de casă din 150 ml de lapte de migdale, 3 frunze de mentă şi un mango
plăcintă de praz, un bol mediu cu salată de legume (ardei, roşii, castraveţi), 30 g de brânză telemea
A treia zi
cafea sau ceai fără zahăr, un bol mediu de fulgi de ovăz cu lapte de migdale
un bol mediu de orez integral sau basmati cu ciuperci
Gustare: o pară şi un strugure
o ciorbă de legume, un ou, 30 g de brânză de vaci
A patra zi
Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, un bol mediu de fulgi de ovăz cu lapte de migdale
150 g de sfeclă roşie coaptă cu oţet balsamic, 150 g de peşte la grătar, un bol de orez integral cu legume
o felie mică de pâine de secară, 30 g de brânză de vaci cu verdeaţă
o porţie medie de conopidă cu cartofi la cuptor
A cincea zi
cafea sau ceai fără zahăr, două clătite cu făină integrală cu puţină miere
un bol mediu de salată de ciuperci cu smântână şi usturoi sau un bol de salată de grâu integral cu spanac şi ouă
Gustare: un măr şi un un grapefruit
salată de linte dreasă cu sos de lămâie şi cu un păstrăv la cuptor, budincă de tapioca cu lapte de cocos
A şasea zi
cafea sau ceai fără zahăr, un bol mediu de salată de fructe proaspete sau un bol mediu de fulgi de ovăz cu lapte
150 g peşte gras (somon, macrou) la grătar cu orez basmati, un morcov şi jumătate de ţelină date pe răzătoare
o felie mică de pâine integrală prăjită cu un strat subţire de unt, un măr
o ciorbă de legume, un bol mediu de paste cu spanac
A şaptea zi
cafea sau ceai fără zahăr, o clătită din făină integrală cu miere
un bol de salată tabouleh cu pătrunjel, tocăniţă de vită cu cartofi
trei prune proaspete sau uscate şi rehidratate
un bol de budincă de orez integral cu scorţişoară.
Teodora Necula, tehnician nutriţionist şi fitoterapeut, Centrul de recuperare medicală AKT Medical, Bucureşti
Crearea unui sistem digestiv sănătos se face prin creşterea aportului de fibre alimentare. În acest sens, recomand seminţe de chia, tărâţe de psyllium (acestea conţin o cantitate mare de fibre, care stimulează mişcările de la nivel intestinal şi uşurează tranzitul), terciul de ovăz (este bogat în fibre solubile şi insolubile). Includerea legumelor şi fructelor proaspete în meniu, cu cât mai multe porţii, care asigură o cantitate optimă de fibre, ce stimulează tranzitul intestinal.“
Sursă imagine: ma-ceinture-abdominale.fr