Idei de vacanță în România pentru acest concediu. Cele mai frumoase atracții

1 mai 2024   Dezvoltare personală

Țara noastră este bogată în peisaje naturale, iar dacă ai câteva zile libere, îți propunem să alegi una dintre următoarele destinații de vacanță! 

România este considerată, inclusiv de către străini, o țară extrem de frumoasă, datorită peisajelor variate, în care se amestecă măreția munților, magia lacurilor și a altor elemente naturale cu expresiile arhitecturale impresionante.

Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte de coastă din Europa, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1991. Această zonă este un paradis pentru observarea păsărilor și oferă peisaje spectaculoase incluzând ape, canale, stufărișuri și vegetație luxuriantă. Sunetele Deltei, bogăția faunei și a florei și plimbările cu barca în zone de poveste te ajută să ieși din realitatea cotidiană și să te bucuri de minunile naturii. În Deltă poți vizita, însă, și cetăți, biserici și situri arheologice.

Transfăgărășanul

Cunoscut drept una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din lume, Transfăgărășanul traversează Munții Făgăraș și oferă peisaje uimitoare de vârfuri înzăpezite, cascade, lacuri glaciare și defilee impresionante. DN7C se întinde din comuna Bascov, județul Argeș și până în apropierea comunei Cârțișoara, județul Sibiu și are 151 de kmilometri. Deși frumusețea drumului este incontestabilă, din cauza gradului de periculozitate al traseului, Transfăgărășanul este închis pe timpul iernii.

Bisericile din nordul Moldovei

Regiunea nordică a Moldovei este faimoasă pentru bisericile ortodoxe pictate, care sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO începând cu anul 1993. Bisericile din Voroneț, Suceava, Sucevița, Moldovița, Arbore, Humor, Pătrăuți și Probota sunt construite în stilul arhitectural moldovenesc și decorate cu fresce exterioare remarcabile, care datează din secolele al XV-lea și al XVI-lea. Lăcașuri de cult, dar și opere de artă, cele opt biserici merită vizitate inclusiv pentru priveliștile naturale care le înconjoară.

Vulcanii Noroioși

Situați în comuna Berca din județul Buzău, Vulcanii Noroioși poate că nu sunt atât de înalți pe cât te aștepți când le auzi denumirea, însă peisajul pe care îl formează este unul impresionant: ai impresia că nu mai ești pe Pământ, ci ai ajuns pe Lună! Vulcanii Noroioși, rezervație unică în Europa, reprezintă o atracție turistică majoră pentru români și străini. Ai grijă doar ca, atunci când îi vizitezi, să porți încălțăminte adecvată pentru a te deplasa cât mai ușor pe solul care are și zone umede, și zone uscate și crăpate. 

Constanța, „Perla Mării Negre‟

Încărcat cu istorie și cultură, Constanța este un colț al țării noastre care merită explorat din plin. Povestea sa începe cu celebrele sale vestigii antice, cum ar fi ruinele cetății Tomis, asociată cu legenda lui Ovidiu, poetul exilat care a trăit aici în secolul I î.Hr. Aceste relicve impresionante sunt mărturii ale trecutului bogat al orașului și oferă o privire fascinantă în istoria sa îndelungată. Dar Constanța nu se oprește doar la istorie. Orașul strălucește și datorită frumuseții sale naturale. Plajele sale nesfârșite, cu nisip fin și ape cristaline, atrag turiști din întreaga țară și din diferite colțuri ale lumii. La fel și portul modern, cu iahturi sclipitoare și terase la malul mării, adaugă un aer sofisticat și cosmopolit, în contrast perfect cu străzile vechi ale orașului.

Peștera Urșilor

Peştera Urşilor din Chişcău, judeţul Bihor este deschisă spre vizitare din 1980 și este împărțită în Galeria Oaselor (în care se pot vedea oase de urs lăsate așa cum au fost găsite), Galeria Lumânărilor, plină de stalactite și stalagmite și Galeria Emil Racoviță, în care pot fi văzute formațiuni calcaroase uimitor de frumoase. Peştera Urşilor se poate vizita din iunie până în august, zilnic între orele 09.00 și 18:00, iar biletul costă 40 de lei. La intrare există și un muzeu speologic, un bar și o zonă de suveniruri.

Alte 5 atracții

Lacul Bâlea

Canionul Râpa Roșie 

Sarmizegetusa Regia

Barajul Vidraru

Cascada Bigăr 

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe