Mituri şi adevăruri despre antiîmbătrânire. Ce suplimente să alegi?
Îmbătrânirea este un proces firesc şi normal, căruia i se supun toate fiinţele vii. Modul în care se instalează şi se manifestă diferă, fiind influenţat de o serie de factori, de la cei genetici, până la cei dobândiţi pe parcursul vieţii.
Îmbătrânirea pielii
Îmbătrânirea este procesul pe care cu toţii îl parcurgem. Modul în care organismul nostru parcurge toate etapele succesive ale vieţii şi moştenirea genetică vor conduce la o deteriorare moderată sau mai severă, pe toate palierele. Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman, având cel mai importat rol, de protecţie şi constituindu-se într-o barieră în faţa factorilor externi care ar putea acţiona asupra organelor interne.
Astfel, pielea, acest prim suport al sistemului nostru imunitar, ne va păzi de virusuri şi bacterii, de raze solare, vânt, radiaţii, praf, substanţe nocive, pe toată perioada vieţii. Modificările de textură, scăderea suportului structural şi pierderea ţesuturilor moi sunt principalii factori care vor conduce la apariţia semnelor de îmbătrânire a pielii. O piele îmbătrânită îşi va pierde din volum, luminozitate şi elasticitate, va manifesta riduri şi cute, va suferi modificări pigmentare.
Îmbătrânirea pielii este în strânsă legătură cu îmbătrânirea întregului organism, însă avem posibilitatea de a încetini acest proces, prin adoptarea unui stil sănătos de viaţă şi prin alegerea de a consuma suplimente pentru antiîmbătrânire. Astfel, dăm o şansă organismului şi pielii să se bucure de echilibru şi sănătate, pe o perioadă lungă de timp, încetinind deteriorarea şi modificările estetice.
Adevăruri şi mituri despre anti-aging
Fiecare dintre noi parcurge acest proces de îmbătrânire şi se confruntă cu semnalele instalării degradării celulare. Însă, fiecare prezintă particularităţile sale, dictate de stilul de viaţă abordat, dar şi de contextele medicale şi bagajul genetic moştenit. Astfel, teoria conform căreia odată cu trecerea timpului cu toţii vom îmbătrâni în acelaşi ritm, nu este reală, deoarece fiecare poate alege cum să intervină asupra procesului de îmbătrânire.
De exemplu, a îmbătrâni nu înseamnă neapărat că pielea va fi brăzdată de riduri, putând alege să aplicăm tratamente anti-îmbătrânire, să consumăm vitamine şi suplimente anti-aging, astfel încât apariţia şi instalarea ridurilor să fie încetinite. De asemenea, a îmbătrâni nu înseamnă neapărat a deveni anxios şi depresiv. Apelând la o serie de produse anti-îmbătrânire, putem acţiona asupra activităţii cerebrale, context în care organismul uman se va bucura de o funcţionalitate normală, pe toate palierele.
Îmbătrânirea nu înseamnă neapărat lipsă de energie, aceasta putând fi diminuată masiv prin alegerea suplimentelor alimentare potrivite anti-îmbătrânirii. Sportul şi mişcare fizică nu sunt destinate şi potrivite doar persoanelor tinere, ci este un stil de viaţă pe care îl poate aborda chiar şi o persoană matură. Prin mişcare şi petrecerea timpului în aer liber, alegând suplimente pentru anti-îmbătrânire, orice persoană în vârstă se poate bucura de o atenuare a semnelor de îmbătrânire, atât la nivelul pielii, cât şi la nivel intern.
Suplimentele antiaging
Pentru ca organismul uman să îşi poată păstra echilibrul şi să poată funcţiona la nivel optim, are nevoie de o serie de nutrienţi. Furnizarea acestora trebuie făcută pe cale naturală, printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine şi minerale, plus toate elementele necesare bunei funcţionări organice. De asemenea, organismul uman are nevoie de hidratare, mişcare, aer curat şi odihnă. Orice dezechilibru se va vedea şi la nivelul pielii, îmbătrânirea neîntârziind să apară.
Alegând gama de suplimente pentru anti-îmbătrânire, ori de câte ori ne confruntăm cu anumite lipsuri şi dezechilibre, vom reuşi să furnizăm organismului nostru resursele necesare de vitamine, minerale, antioxidanţi, colagen, acizi graşi sau biotină, atât de necesare în procesele metabolice ale organismului uman. Suplimentele alimentare anti-îmbătrânire vor ajuta astfel întregul organism, rezultatele benefice apărând foarte rapid la nivelul pielii, unghiilor şi părului, conferindu-le un aspect sănătos, luminos şi tânăr.
Cum alegem suplimentele şi tratamentele potrivite
Odată cu înaintarea în vârstă, modificările se vor manifesta pe toate palierele, atât intern, cât şi extern. Este foarte important ca organismul nostru să beneficieze de cantitatea de nutrienţi potrivită vârstei şi contextului medical al fiecăruia. Alimentaţia potrivită ar trebui să furnizeze organismului mixul de vitamine, zinc, magneziu, acizi graşi, antioxidanţi, coenzima Q10, colagen sau biotină, însă, de cele mai multe ori, asimilarea acestora este deficitară.
Suplimentele pentru anti-îmbătrânire ne pot ajuta în acest sens, însă înainte de a le consuma, este bine să facem un set de analize pentru a depista lipsurile şi pentru a şti ce trebuie suplinit. Odată stabilit cu ce trebuie intervenit, vom alege doar produse de calitate, naturale şi potrivite nouă, evitând compuşii care ne pot declanşa reacţii alergice, în cazul unor predispoziţii în acest sens. Vom achiziţiona şi consuma suplimentele anti-aging cu un dozaj potrivit nevoilor noastre şi nu vom depăşi dozele recomandate.
Consumul de suplimente nu exclude stilul de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată, hidratatrea, odihna şi mişcarea fizică în aer liber.