13 metode ca să-ţi detoxifici eficient organismul

7 martie 2013   Psihologie

După lunile lungi de iarnă, organismul tău are nevoie de o “curăţenie generală”. Iată 13 metode ca să ţi-l detoxifici ca la carte.

1.     Mănâncă mere,bogate în pectine. Acestea din urmă se combină cu toxinele din intestin,ceea ce le face mai uşor de expulzat din organism.

2.     Bea zilnic sucuri proaspete de fructe sau de legume – morcovi,ţelină,roşii.

3.     Bea în fiecare dimineaţă o limondadă,pe care o faci dintr-o lămâie întreagă,apă plată şi miere. Lămâile vin cu o zestre de peste 20 de compuşi cu efect anticancer.

4.     Fă exerciţii de respiraţie cu fereastra deschisă,sau alergări uşoare în fiecare dimineaţă. Oxigenul omoară bacteriile,viruşii şi energizează organismul.

5.     Mănâncă zilnic măcar o jumătate de cană de legume uscate (fasole,mazăre,linte,orez).  Conţinutul lor de fibre ajută o bună funcţionare a intestinelor.

6.     Adoptă o atitudine pozitivă:zâmbeşte,râzi din tot sufletul,ori de câte ori ai ocazia. E o metodă de a reduce concetraţia de substanţe toxice,a căror producţie de declanşată de stres.

7.     Consumă zilnic condimentul numit curcuma (sau turmeric) – o linguriţă într-un pahar mic de apă,sau condimentul praf adăugat în tocăniţe,orez etc. Conţine un fitonutrient numit curcumină,cu rol intens hepatoprotector.

8.     Mănâncă fructe şi legume crude. Conţin enzime care ajută digestia şi îmbunătăţesc absorbţia nutrienţilor.

9.     Mănâncă zilnic cel puţin 3 alimente cu efect detoxifiant:broccoli,usturoi,spanac,varză,coacăze,ghimbir.

10.  Bea multă apă filtrată/plată care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

11.  Consumă suc de Aloe Vera (un sfert de cană pe zi),pentru a elimina reziduurile din intestin.

12.  Mănâncă iaurt cu probiotice,în special dimineaţa.

13.  Fă exerciţii fizice viguroase cel puţin o jumătate de oră zilnic. Transpiraţia e o bună metodă de a elimina toxinele periculoase din corp.

Mai multe