2 pahare de vin înainte de somn te ajută să slăbeşti

3 mai 2017   Psihologie

Veşti bune pentru cine preferă să bea un pahar de vin zilnic! Consumul a două pahare de vin înainte de culcare te ajută în lupta cu kilogramele, potrivit celor mai recente studii.

Cercetările au fost efectuate de oamenii de ştiinţă de la Washington State University şi Harvard Medical School. Ei au concluzionat că resveratrolul,polifenolul care se găseşte în strugurii din care se face vinul roşu ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Conform studiului efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard,la care au participat 20.000 de femei pe parcursul a 13 ani,cei care beau două pahare de vin zilnic sunt cu 70% mai puţin susceptibili să se confrunte cu obezitatea.

Citeşte şi:Vinul albastru,o băutură regală

Cealaltă cercetare arată că resveratrolul ajută şi la suprimarea poftei de mâncare,ceea ce înseamnă că,după un pahar sau două de vin roşu,este mult mai puţin probabil să dai iama la frigider,pentru o gustare târzie.

Vestea proastă este că,dacă bei prea mult,alcoolul interferează cu capacitatea corpului de a arde grăsimile. Dacă nu-ţi face plăcere să bei vin zi de zi,asta nu înseamnă că nu poţi să scapi de kilogramele nedorite fără prea mult efort. Resveratrolul se găseşte şi în afine şi căpşuni,aşa că,include-le cât mai des în dieta zilnică.

Citeşte şi:Slăbeşti 4 kilograme în 6 zile cu dieta săracă în carbohidraţi

Ce beneficii mai are vinul roşu

Un alt motiv pentru care ar trebui să bei vin roşu seara este că te ajută să adormi mai uşor şi,potrivit studiilor recente,somnul adecvat este factorul-cheia în lupta împotriva kilogramelor. O cantitate mult prea mare de alcool poate perturba somnul,însă una moderata are un efect sedativ,spun specialiştii.

Credit foto:www.cafemomstatic.com

Mai multe