3 alimente care combat stresul

8 octombrie 2012   Psihologie

Stilul alert în care trăim conduce automat la creşterea nivelului de stres din organism. Însă, din fericire, stările de agitaţie pot fi combătute cu ajutorul unor alimente pe care le putem consuma zi de zi.

Avocado

Bogat în glutation,o substanţă care absoarbe grăsimile “rele” de la nivelul intestinului,avocado conţine şi luteină,betacaroten,vitamina E,folaţi şi vitamine din complexul B. Toţi aceşti nutrienţi ajută la relaxare,contribuind astfel la reducerea nivelului de stres din organism.

Nuci acaju

Nucile acaju sunt seminţele fructelor care provin de la arborele tropical Acaju. Pe lângă faptul că sunt aromate,nucile acaju sunt o sursă importantă de zinc.

Studiile arată că persoanele care au o deficienţă de zinc suferă de anxietate şi depresie. Întrucât organismul nu are capacitatea de a depozita zincul,este important să consumăm în fiecare zi alimente care conţin din plin acest mineral.

Usturoi

Usturoiul conţine o cantitate impresionantă de antioxidanţi,care neutralizează radicalii liberi,prevenind astfel declanşarea unori boli,precum răceală sau gripă. Se ştie că stresul slăbeşte sistemul imunitar,fapt pentru care este important să incluzi usturoiul în alimentaţia de zi cu zi.

Mai multe