3 alimente pentru o memorie mai bună

13 septembrie 2012   Psihologie

Pentru îmbunătăţirea puterii de concentrare şi a memorie, organismul are nevoie de o dietă echilibrată, care să includă următoarele alimente.

Afinele meţin creierul ager

Afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanti puternici,care îmbunătăţesc funcţiile cognitive. În plus,un studiu recent arată că un consum constant de afine menţine creierul ager,mai ales în cazul adulţilor care au un risc mare de a suferi de demenţă.

Uleiul din seminţe de dovleac îmbunătăţeşte funcţiile cognitive

Concentraţia mare de acizi graşi omega-3 din compoziţia uleiului din seminţe de dovleac are acelaşi beneficiu ca şi afinele:ajută la îmbunătăţirea funcţiilor congnitive.

De asemenea,uleiul din semţine de dovleac previne pierderile de memorie şi creşte capacitatea creierului de a reţine şi de a-şi aminti diferite informaţii.

Merele reduc riscul bolii Alzheimer

Un măr pe zi previne îmbătrânirea creierului şi sporeşte capacităţile cognitive. Mai exact,compuşii din mere previn declinul unui grup esenţial de neurotransmiţători. De asemenea,un consum constant de mere reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer.

Mai multe