3 beneficii surprinzătoare ale resveratrolului

29 ianuarie 2013   Psihologie

Resveratrolul este un antioxidant puternic, care se găseşte în vinul roşu, în afine, mure, coacăze, prune, mere închise la culoare, varză roşie, ceapă, boabe de fasole neagră şi arahide. Iată de ce e important să ai o alimentaţie bogată în resveratrol!

Ţine la distanţă gripele şi infecţiile herpetice

Studiile au demonstrat că resveratrolul pe de o parte stimulează răspunsul imunitar împotriva virusurilor,iar pe de altă parte nu le permite să se înmulţească. Astfel,eşti mult mai ferită de infecţiile gripale şi de cele herpetice.

Are acţiune anticancerigenă

Pe lângă faptul că inhibă replicarea celulelor degenerate,resveratrolul sabotează formarea structurilor sanguine care alimentează tumorile maligne şi stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva posibilelor celule canceroase.

Încetineşte procesele degenerative

O cercetare recentă,efectuată în laboratoarele Universităţii Cornell (SUA),arată că aportul important şi regulat de resveratrol încetineşte cu 70% procesele degenerative de la nivelul sistemului nervos central,fiind o redutabilă armă în profilaxia Alzheimerului.

Mai multe