3 căi ca să-ţi îmbunătăţeşti memoria la orice vârstă!

31 octombrie 2014   Psihologie

Creierul nostru este bombardat cu informaţii de tot felul. Prin urmare, este esenţial să ne îmbunătăţim memoria, pentru a ţine pas cu timpurile moderne. Iată câteva căi!

Fă exerciţii fizice

Studii recente arată că exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru o memorie „de elefant”. O cercetare coordonată de Georgia Institute of Technology,SUA,a demonstrat că participanţii la studiu care au făcut exerciţii uşoare de ridicare de greutăţi şi-au îmbunătăţit cu 10 procente capacitatea de a reţine imagini şi detalii. Acest studiu vine în completarea altuia,care arată că şi exerciţiile aerobice contribuie la irigarea mai bună a creierului – deci la o capacitatea mai bună de memorare.

Mănâncă ciocolată

Flavanolii care intră în compoziţia ciocolatei,dar şi a prafului de cacao,a ceaiului şi a anumitor legume,au capacitatea de a ajuta memoria. Cercetătorii recomandă mai degrabă consumul de băuturi pe bază de cacao naturală decât consumul de ciocolată,care este un aliment procesat- şi bogat în glucide,pe deasupra. Alte alimente care conţin flavanoli:struguri,broccoli,afine,ceapă,mere.

Citeşte şi:

Fructul miraculos care distruge cancerul

Creierul poate fi antrenat să prefere o dietă sănătoasă

Fii curioasă

Deşi pare o recomandare ciudată,curiozitatea,dorinţa permanentă de informare menţine creierul alert şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Câteva studii americane au ajuns la această concluzie.

Mai multe