3 motive să vrei să fii stresată

12 decembrie 2011   Psihologie

Stresul nu are numai efecte negative. Nici nu ştii cât de mult te ajută să dai tot ceea ce ai mai bun în viaţa profesională.

Te face combativă

Unde nu-i stres,nu e nici dorinţă de a face lucrurile mai bine decât alţii. Într-o situaţie de stres,apare irascibilitatea. Chiar dacă la prima vedere poate părea un fapt negativ,ea are darul de a te face să devii combativă,dezvoltându-ţi agresivitatea în sensul bun.

Te ajută să te mobilizezi,să-ţi susţii punctul de vedere,să ieşi din zona de comfort şi să-ţi faci cunoscute ideile. Nu uita că stresul este o reacţie de adaptare,care permite corpului să fie pregătit pentru a înfrunta provocările şi să depăşească dificultăţile.

Îţi stimulează vigilenţa

De ce ai impresia că stresul te chinuie zilnic? Poate pentru că îl resimţi prea intens sau se manifestă pe o perioadă prelungită de timp,fără să-ţi permită să te recuperezi. Simţi că pur şi simplu te epuizează.

Totuşi,stresul moderat este un stimulent extraordinar pentru organism,pentru că face să apară teama de eşec. Aceasta creşte vigilenţa,care este cheia succesului. Ea te ajută să depui eforturi susţinute,fără să laşi nimic în voia sorţii până în momentul în care reuşeşti ceea ce-ţi propui.

Te ajută să avansezi

Când devii conştientă că acum este momentul să dai tot ce ai mai bun,nu se poate să nu te simţi încordată din cauza asta. În ciuda acestui fapt,stresul este cel care îţi dă impulsul,care te ajută să avansezi,să te adaptezi. Atunci,te concentrezi numai asupra a ceea ce trebuie să faci acum,lăsând totul deoparte.

Numai într-o stare de stres moderat vei putea să fii creativă,să cauţi rezolvări inovative,idei originale şi să lucrezi uitând cum trece timpul. În plus,stresul ameliorează reflexele,face sângele să circule mai rapid,tensionează muşchii şi te energizează şi te ajută să acţionezi rapid pentru a obţine succesul ţintit.

Mai multe