3 reţete delicioase de smoothie-uri verzi

6 iulie 2018   Psihologie

Sucurile naturale din legume şi fructe verzi sunt ideale vara, când ai nevoie de energie şi reîmprospătare. Sunt sărace în calorii, te ajută să slăbeşti şi îţi conferă senzaţia de saţietate. Află cum se prepară cele mai delicioase smoothie-uri verzi!

Castravete şi ghimbir

Datorită conţinutului său de antioxidanţi şi ingrediente cu proprietăţi antiinflamatoare, această băutură este ideală pentru eliminarea toxinelor şi ameliorarea problemelor digestive.

Ingrediente:

• 1 tulpină de ţelină

• ½ castravete

• Sucul de la 1 lămâie

• ½ linguriţă de ghimbir ras

• 5 frunze de spanac

• 2 mere

• 1 linguriţă de pătrunjel proaspăt

• 100 ml apă

Spală bine toate ingredientele şi adaugă-le în blender. Mixează totul câteva minute şi bea acest smoothie în loc de mic-dejun sau ca o gustare în prima parte a zilei. În cură de detoxifiere, se recomandă prepararea lui 2 săptămâni la rând.

Spanac şi portocală

Bogat în vitamine şi minerale, acest smoothie verde întăreşte sistemul imunitar şi îţi asigură o sănătate de fier. Este detoxifiant şi un laxativ natural, ceea ce înseamnă că trebuie să ai grijă în privinţa alimentaţiei.

Ingrediente:

• Sucul de la o portocală

• ½ banană

• 6 frunze de spanac

• ¼ ceaşcă apă de cocos

• Gheaţă, opţional

Amestecă toate ingredientele într-un blender şi adaugă gheaţă pentru un smoothie răcoritor. Îl poţi bea pe tot parcursul zilei, mai ales dacă eşti la dietă şi ai o alimentaţie echilibrată. Ţine cura maximum o săptămână.

Spanac şi pară

Datorită proteinelor şi antioxidanţilor, acest smoothie este ideal pentru persoanele obosite, care vor să îşi energizeze organismul. Toate substanţele nutritive din spanac şi din pară ajută la echilibrarea sistemului nervos şi menţin sănătatea inimii.

• 1 pară

• 6 frunze de spanac

• 1 ceaşcă de lapte de migdale

Taie para în bucăţi şi adaug-o în blender împreună cu spanacul şi laptele de migdale. Amestecă cu viteză mare şi bea acest smoothie imediat după preparare pentru a nu se oxida. Îl poţi adăuga în planul alimentar, însă nu mai mult de 3 săptămâni.

Mai multe