3 vitamine esenţiale pentru corpul tău toamna aceasta

9 octombrie 2017   Psihologie

Secretul unui sistem imunitar rezistent constă în obiceiurile zilnice, în special cele pe care le ai cu privire la programul de odihnă şi la alimentaţie.Pentru a te putea bucura de o sănătate de fier consumă zilnic aceste 3 elemente nutritive!

Vitamina B

Din complexul de cele 8 vitamine de tip B, vitamina B12 şi acidul folic sunt cele mai cunoscute. Vitamina B12 ajută organismul să transforme mâncarea în energie, îmbunătăţeşte memoria şi îţi protejează inima, deficienţele fiind asociate cu pierderea memoriei şi cu depresia. O poţi procura din: ouă, brânză, peşte, lapte, iaurt şi carne roşie. Acidul folic este esenţial în special în perioada sarcinii, la dezvoltarea fătului, dar şi pentru prevenirea atacurilor de cord datorită micşorării nivelului aminoacizilor. Îl găseşti în alimente precum spanacul, sparanghelul, varza de Bruxelles, fasole şi cereale.

Vitamina D

Bună pentru sănătatea sistemului osos şi a sistemului imunitar, vitamina D este esenţială pentru buna funcţionare a organismului tău. Una dintre cele mai importante funcţii ale sale este aceea de absorbţie a calciului, ajutându-te să ai oase mai puternice. De aseamenea, vitamina D jocă un rol important şi pentru întărirea sistemului imunitar. În urma studiilor s-a demonstrat că reduce riscul apariţiei artritei şi a sclerozei multiple. Deficienţa poate duce la degradarea funcţiilor cognitive, de aceea trebuie să ajuţi organismul să producă vitamina D prin expunerea la soare sau să şi-o procure din alimentaţie din gălbenuş de ou, sardine, lapte, suc de portocale şi cereale.

Magneziu

Prezenţa sa în organism ajută la alinarea durerilor, în special a celor musculare. De aceea, a câştigat rapid în popularitate în rândul atleţilor. Dacă ai probleme cu somnul, magneziul poate încetini activitatea creierului, având un efect calmant, ajutând totodată şi persoanele care se confruntă cu anxietatea sau durerile insuportabile de cap precum migrena. Îl poţi găsi în majoritatea alimentelor cu un conţinut ridicat de fibre, de exemplu legumele, orezul brun şi anumite seminţe, inclusiv nucile, care sunt cele mai bune surse de magneziu.

Mai multe