4 alimente de evitat când eşti însărcinată

22 octombrie 2013   Psihologie

Anumite alimente conţin substanţe care îţi pot afecta copilul, deci evită-le complet! Ai mare grijă la igiena casnică, la depozitarea mâncării şi la cum preparari alimentele. Iată ce nu ai voie să mănânci în cele 9 luni de sarcină.

Brânza cu mucegai

Brânza moale şi cea cu mucegai,cum ar fi Camembert şi Brie,trebuie evitate. Acestea conţin anumite bacterii ce pot cauza listerioză,ducând la avort spontan sau la naştere prematură.

Carnea insuficient gătită

Carnea crudă sau în sânge poate conţine un parazit ce provoacă toxoplasmoză. Această infecţie nu are de obicei efecte negative,dar poate fi transmisă fătului. Atunci poate provoca o serie de probleme grave,inclusiv leziuni ale ochilor şi ale creierului. Asigură-te că prepari carnea bine şi spală-te pe mâini după ce umbli cu carnea crudă.  

Fructele şi legumelenespălate

Te poţi trezi cu toxoplasmoză şi de pe urma fructelor şi a legumelor nespălate. Clăteşte-le bine înainte de consum,asigurându-te că ai îndepărtat orice urmă de pământ.

Arahidele

Numărul de copii alergici la alune este în creştere,şi se pare că au devenit sensibili la proteinele din arahide,chiar din uter. Dacă tu sau partenerul tău aveţi o alergie alimentară,febra fânului,eczeme sau astm,evitaţi consumul de arahide,pe durata sarcinii.

Mai multe