4 fructe cu efect antiaging

5 decembrie 2016   Psihologie

Pe măsură ce avansezi în vârstă, pielea îşi pierde elasticitatea şi aşa apar ridurile, liniile fine, petele. Din fericire,poţi să întârzii cât mai mult acest proces printr-o dietă bogată în fructe cu proprietăţi antiîmbătrânire.

Merişoare

Aceste fructe roşii au numeroase beneficii pentru sănătate şi pentru frumuseţe. Merişoarele sunt bogate în carotenoide şi antocianine,substanţe care sunt foarte apreciate pentru proprietăţile lor în lupta contra radicalilor liberi. Aceştia favorizează îmbătrânirea pielii. Printre cele mai remarcabile proprietăţi ale merişoarelor se numără:menţinerea bunei funcţionări a creierului,consolidarea memoriei,prevenirea şi tratarea infecţiilor tractului urinar,menţinerea pieliitânără şi fermă,prin stimularea colagenului.

Papaya

Acest fruct exotic are un efect de alcalinizare asupra organismului,motiv pentru care combate aciditatea care declanşează anumite boli şi îmbătrânirea corpului. Ajută în caz de constipaţie,îmbunătăţeşte şi previne eczemele,întăreşte sistemul imunitar.

Mai mult decât atât,papaya este un aliment indispensabil pentru toate tipurile de tulburări gastrice,cum sunt ulcerele,colita,gastroenteritele,colon iritabil.

Struguri

Am tot auzit vorbindu-se despre proprietăţile antiîmbătrânire ale vinului,dar adevărul este că,aceste substanţe se găsesc în struguri,fără a fi nevoie să consumi alcool. Cel mai important component este resveratrolul,care ajută la combaterea îmbătrânirii celulare şi previne,de asemenea,bolile metabolice,inflamatorii şi cardiovasculare. În acest scop,bea un suc de fructe de struguri proaspăt,inclusiv cu pieliţă şi sâmburi.

Avocado

Bogat în proteine ​​şi grăsimi sănătoase,avocadopoate fi consumat ca atare ori folosit în măşti care hranesc pielea şi corpul. Datorită conţinutului său ridicat de vitamina E,el previne apariţia ridurilor. În plus,combate retenţia de lichide şi ţine la distanţă bolile cardiovasculare.

Mai multe