4 moduri pentru a nu risipi mâncarea

24 septembrie 2013   Psihologie

Ţi-a mai rămas salată de la masa de prânz, iar mărul l-ai mâncat doar pe jumătate. Inevitabil, toate aceste resturi vor ajunge peste câteva ore la gunoi. Iată cum poţi evita acest lucru!

Poate că la început nu vezi acest lucru ca pe o risipă,dar la sfârşitul lunii vor cântări mult în bugetul familiei. Totuşi,există câteva metode prin care poţi evita aruncarea alimentelor.

Reorganizează frigiderul

Pe lângă resturile de mâncare,la gunoi mai ajung şi alimentele alterate sau expirate care au fost uitate pe rafturile frigiderului. Este timpul să-ţi reorganizezi frigiderul,pentru a şti cu exactitate ce conţine acesta. Dacă ai desfăcut o conservă sau ai tăiat o ceapă în jumătate,nu o pune pe rafturile greu accesibile,deoarece cu siguranţă vei uita de ele. Păstrează-le la vedere,la fel cu restul alimentelor uşor perisabile.

Congelează alimentele

Dacă ştii că nu vei consuma în viitorul apropiat anumite produse,în special legume,atunci ar trebui să le faci loc în congelator. Astfel,le vei avea la îndemână ori de câte ori vei avea nevoie de ele. Şi pasta de tomate rămasă pe fundul unui borcan poate fi congelată pentru viitor.

Fă cumpărături mai des

În loc sa mergi o dată sau la două săptămâni la supermarket şi să încarci frigiderul cu tot felul de alimente,poţi face piaţa mai des şi astfel să cumperi mai puţin,dar să te bucuri de prospeţimea produselor.

Gândeşte-te ce vei găti

Înainte să pleci la cumpărături,stabileşte cu familia ce şi-ar dori să mănânce şi un eventual meniu. Aşa nu vei achiziţiona alimente pe care mai apoi să nu le consumi şi să se strice.

Citeşte şi:

9 beneficii ale mustului

Fructe şi legume care previn îmbătrânirea

Mai multe