4 moduri prin care poţi să economiseşti bani vara asta

7 iunie 2017   Psihologie

Ai tot aşteptat vara şi deja te gândeşti la vacanţă, dar nu ai prea mulţi bani? Dacă ai în plan să te bucuri de o excursie pe cinste, încearcă să faci câteva economii şi să renunţi la lucruri care nu îţi sunt necesare.

Evită transportul în comun sau mersul cu maşina

Dacă vremea îţi permite,încearcă să mergi pe jos la serviciu sau oriunde ai treabă şi să renunţi,pentru o perioadă,să mai daibaniipe benzină sau pe taxele transportului în comun. În acest fel,faci mişcare şi economisteşti o sumă importantă de bani.

Reinventează-ţi garderoba

Cu siguranţă ai prin şifonier o bluză care nu îţi mai place sau o curea uzată. Dacă vrei să economiseşti bani pentru vacanţă,nu da fuga în magazine să cumperi tot ce vezi în vitrină,ci scoate-ţi la iveală creativitatea. Te poţi juca cu o foarfecă,ştrasuri decorative sau imprimeuri şi să dai viaţă hainelor uitate.

Optează pentru un regim alimentar sănătos

Se spune că ce e sănătos e şi foarte scump. Vara,acest lucru nu se aplică. Dacă vrei să economiseşti banii de mâncare,mergi zilnic în piaţă şi fă-ţi aprovizionarea. Alege fructe şi legume gustoase,pe care le poţi găti în nenumărate feluri sau le poţi mânca ca atare şi uită pentru o perioadă de carne sau dulciuri. În acest mod,vei fi mai sănătoasă şi îţi vei pregăti trupul pentru plajă.

Citeşte şi Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi turmeric zilnic!

Întrerupe curentul în timpul vacanţei

Dacă pleci mai mult de o săptămână în vacanţă,întrerupe curentul pentru a nu plăti factura. Scoate toate electrocasniceledin priză sau deconectează-te de la panoul de electricitate. Nu uita de alimentele din frigider! Trebuie să le consumi înainte pentru a evita să se strice. Este cel mai bun mod de a economisi câţiva bani,de care s-ar putea să ai nevoie,mai ales când te întorci.

Citeşte şiAflă ce se întâmplă dacă aşezi o lămâie în casă

Sursă foto lowestrates.ca

Mai multe