4 motive pentru care ar trebui să bei mai des ceai

6 septembrie 2012   Psihologie

Ceai, cafea sau ciocolată caldă? Dacă de fiecare dată îţi este greu să iei o decizie, iată câteva motive solide pentru care ar trebui să alegi ceaiul în defavoarea celorlalte băuturi.

Creşte rezistenţa organismului în timpul exerciţiilor fizice

Potrivit cercetătorilor,antioxidanţii din compoziţia ceaiului,cunoscute sub numele de catechine,cresc abilitatea organismului de a arde grăsimi şi de a creşte rezistenţa musculaturii.

Reduce riscul atacului de cord

Consumul constant de ceai poate reduce riscul de a dezvolta o afecţiune cardiovasculară. De asemenea,ceaiul (în special cel verde) s-a dovedit a fi de un real folos în prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Lupta împotriva bolii Parkinson

Persoanele care beau ceai în fiecare zi şi fac şi puţină mişcare,au un risc mai mic de a suferi de  Parkinson,o boala care afectează capacitatea unei persoane de a-şi controla mişcările corpului.

Poate neutraliza efectele nocive ale fumatului

Dacă eşti fumător,ai un motiv în plus pentru a consuma o ceaşcă de ceai în fiecare zi. Cercetătorii de la Universitatea din Arizona susţin că fumătorii care beau în fiecare zi ceai verde,au capacitatea de a neutraliza efectele nocive ale tutunului şi pot reduce riscul de cancer sau alte afecţiuni grave.

Mai multe