5 alimente care alungă foamea
Senzaţia continuă de foame este unul dintre cei mai mari duşmani ai regimurilor de slăbit, mai ales la începutul curei. Ca să alungi poftele, există anumite produse care te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp.
Merele
Un măr este alegerea potrivită pentru micul dejun sau pentru gustarea de după amiază. Aceste fructe sunt o sursă importantă de fibre,care te fac să te simţi sătulă la puţin timp după ce le-ai mâncat,pentru o perioadă îndelungată. Merele conţin şi multă apă,un alt factor care creşte senzaţia de saţietate,astfel încât să nu ţi se mai facă foarte repede foame. Pectinele care se găsesc în mere sunt şi ele inhibitori ai apetitului,căci reglează nivelul de glucoză din sânge.
Mâncârurile condimentate
Mai multe studii efectuate de-a lungul vremii au dovedit că mâncărurile condimentate te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp şi contribuie la accelerarea metabolismului,împiedicând depunerea grăsimii. O cercetare recentă a arătat că hrana condimentată ajută şi la arderea mai rapidă a caloriilor.Perele
Dacă îţi plac fructele,optează şi pentru pere. Nu conţin mult zahăr şi au o cantitate importantă de fibre,de aceea perele se înscriu pe lista alimentelor care păcălesc cu uşurinţă foamea. Un studiu efectuat la Washington State University,SUA,a arătat că anumite substanţe care intră în compoziţia perelor cresc senzaţia de saţietate. Totodată,perele ajută şi la reglarea digestiei,prevenind tulburările gastrointestinale. Mănâncă o pară cu 15-20 de minute înainte de masă.
Migdalele
Migdalele au un conţinut bogat de grăsimi sănătoase,fiind de ajutor pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“ din sânge şi pentru reducerea apetitului. Sunt bogate în fibre,care menţin senzaţia de saţietate pentru mult timp. Un pumn de migdale conţine aproximativ patru grame de fibre şi aproximativ şase grame de proteine. De aceea aceste fructe oleaginoase sunt gustarea ideală pentru persoanele care se află la cură de slăbire.
Roşiile
Cu un conţinut ridicat de apă şi de fibre solubile,roşiile pot fi incluse pe lista alimentelor care reduc apetitul. Sunt şi o sursă importantă de vitamine şi minerale,contribuind şi la menţinerea unui tonus ridicat. O salată de roşii este ideală pentru masa de prânz,căci te va face să uiţi de foame pentru tot restul zilei.
Idei Click! pentru femei
Dacă adaugi oţet dE mere la salate,apetitul tău va fi mai scăzut. Totodată,ajută la arderea grăsimilor,datorită conţinutului de acid acetic.
Înainte de masă poţi să bei un pahar cu apă,căci îţi va umple stomacul şi te va face să mănânci mai puţin.
Include în alimentaţie somon,de două-trei ori pe săptămână,pentru că este săţios şi are şi un conţinut bogat de acizi graşi Omega 3,care ajută la menţinerea sănătăţii inimii.
Simplul gest de a mirosi mentă proaspătă îţi taie apetitul. Eficientă este şi o cană cu ceai obţinut din această plantă,pe care să îl bei cu un sfert de oră înainte de masă.