5 alimente pentru o digestie uşoară

28 decembrie 2014   Psihologie

Excesele alimentare, mâncărurile grele, alimentaţia haotică- toate pot duce la apariţia problemelor digestive, cele mai frecvente fiind aciditatea stomacală, arsurile şi balonările.

Pentru ameliorarea acestor probleme digestive,se recomandă consumul următoarelor alimente:

-Papaiaconţine enzime care stimuelază digestia şi calmează stomacul.

-Bananaeste un fruct uşor de digerat,fiind recomandat în caz de indigestie. Bananele neutralizează supra-aciditatea cauzată de sucurile gastrice şi ajută la tratarea constipaţiei sau diareei,datorită unei fibre solubile care se găseşte în compoziţia fructului.

-Nucuşoarastimulează procesele digestive şi reduce flatulenţa. Praful de nucuşoară amestecat cu coriandru şi ghimbir este un remediu eficient împotriva indigestiei.

-Uleiul esenţial de frunze de busuiocreduce durerile abdominale,tratează constipaţia şi calmează gazele stomacale şi intestinale.

-Ghimbiruleste cunoscul pentru efectul său de îmbunătăţire a digestiei. De asemenea,acest condiment tratează dispepsia,durerile de stomac şi reduce flatulenţa.

Mai multe