5 alimente pentru o respiraţie proaspătă

15 februarie 2013   Psihologie

Halitoza sau respiraţia urât mirositoare poate fi prevenită prin consumul constant al câtorva alimente. Află care sunt acestea, în cele ce urmează!

Merele:Gura generează mai multă salivă datorită mâncărurilor crocante şi bogate în fibre. Saliva este bogată în oxigen,un duşman natural al bacteriilor cauzatoare de mirosuri care se află în gură. Merele,în particular,ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi.

Produsele bogate în vitamina C:Printre numeroasele beneficii ale vitaminei C se numără şi oprirea creşterii bacteriei şi neutralizarea mirosurilor care provin de la mâncăruri precum usturoiul sau ceapa. Aşadar,consumă cât mai des citrice,kiwi,dar şi broccoli.

Iaurtul grecesc:Această gustare sănătoasă scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură,un rest de la bacteriile anaerobe (capabile să trăiască într-un mediu lipsit de oxigen). Este recomandat iaurtul cu puţin zahăr,de preferat un iaurt grecesc fără grăsime.

Scorţişoara:Mai mult decât un condiment pentru prăjituri sau vin fiert,scorţişoara ajută la împrospătarea respiraţiei. Numeroase cercetări au arătat că uleiul esenţial de scorţişoară omoară bacteriile care duc la apariţia halitozei.

Ceaiul verde:Flavonoizii,antioxidanţii care se găsesc în legume şi în ceaiul verde,au capacitatea de a împiedica bacteriile să se lipsească de dinţi. Astfel,respiraţia rămâne fresh mai mult timp.

Mai multe