5 gustări cu grăsimi prietenoase cu silueta

30 septembrie 2016   Psihologie

Pentru că suntem mai mereu pe fugă, avem tendinţa de a ne potoli foamea cu fel şi fel de gustări nesănătoase. Oamenii de ştiinţă spun că acest obicei face ca aproximativ 30% din aportul nostru alimentar de zi cu zi să provină din ce ronţăim.

Problema nu o reprezintă acest obicei în sine,ci ce anume se consumă ca gustare,căci mulţi mănâncă chipsuri,covrigi,prăjituri,gogoşi,îngheţată şi alte produse alimentare bogate în zahăr şi în sare,care nu fac decât să crească kilogramele şi să afecteze sănătatea.

Cu ce poţi înlocui aceste gustări nesănătoase

Avocado

Poţi să-l consumi simplu sau să-l foloseşti ca bază pentru un guacamole delicios sau în combinaţie cu un ou fiert. Avocado,bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate,fibre,nutrimenţi şi antioxidanţi,cum este vitamina E,dă senzaţia de saţietate,este prietenos cu silueta şi scade riscul de prediabet.

Fructe cu coaja lemnoasă

Când eşti pe fugă,mănâncă migdale,nuci,nuci de macadamia. Aceste fructe cu coajă au un beneficiu cardioprotector. Nucile conţin cantităţi mari de acizi graşi Omega-3 şi,la fel ca migdalele,nucile de macadamia,alunele şi nucile pecan,sunt de folos pentru o inimă sănătoasă. Cercetătorii au descoperit că,pentru persoanele cu risc cardiovascular crescut,o dietă mediteraneană suplimentată cu ulei de masline extravirgin sau nuci reduce incidenţa evenimentelor cardiovasculare majore.

Sardine la conservă

Sardinele sunt printre cele mai bogate surse de acizi graşi Omega-3,însă mai au şi proteine,vitaminele din complexul B,D,şi calciu. Poţi să le mănânci chiar din cutie,amestecate rapid cu o salată verde,pe o bucată de pâine prăjită sau cu piure de măsline.

Ouă fierte

Sunt o gustare perfectă,căci în ouăse găsesc proteine,vitamine şi minerale,lipide,şi,da,şi colesterol. Nutriţioniştii spun că colesterolul din alimente nu prezintă o preocupare pentru sănătate. Nici cu privire la grăsimile saturate care se află în ouă nu trebuie să-ţi faci griji. Adaugă ouă în salate sau mănâncă-le garnisite cu măsline,ceapă verde tocată sau un vârf de cuţit de boia.

Humus

Original din Orientul Mijlociu,humusul a devenit un succes în Occident. Acesta conţine ingrediente sănătoase,şi anume năut,usturoi,suc de lămâie,tahini (pastă de susan) şi ulei de măsline. Toate aceste ingredient oferă o colecţie bogată de vitamine,minerale,proteine,fibre,grăsimi mononesaturate şi polinesaturate. Cumpără-l preparat pentru consum sau fă-l tu acasă.  Mânâncă-l cu beţişoare de morcovi, batoane de ţelină sau ardei gras în loc de pâine albă.

Mai multe