5 hobby-uri care te ajută să creşti coeficientul de inteligenţă
Deşi anumite cercetări arată că ne naştem cu un anumit coeficient de inteligenţă, care nu se poate modifica pe parcursul vieţii, indiferent de ceea ce facem, unii oameni de ştiinţă consideră că acestea sunt idei preconcepute.
Este adevărat că există o mică parte de oameni care nu îşi poate modifica indicele de inteligenţă,dar majoritatea poate creşte coeficientul cu ajutorul unor sumedenii de activităţi. De exemplu hobby-urile:sunt părţi integrante ale vieţii tale,sunt distractive şi motivante şi pot avea,de asemenea,o mare influenţă asupra inteligenţei.
1. Studierea unui instrument muzical
Muzica stimulează creierul,iar acest lucru a fost dovedit de cercetători. Aceasta are puterea de a invoca emoţii complexe. Se pare că memoria este stimulată nu doar dacă ştii să cânţi la un instrument muzical,ci şi dacă doar asculţi anumite genuri muzicale,cum ar fi muzica barocă. De altfel,studierea unui instrument muzical creşte capacitatea de concentrare.
2. Lectura
Lectura reprezintă una dintre cele mai sigure căi spre creşterea nivelului de inteligenţă. Trebuie să fii dispusă să lecturezi din subiecte cât mai diferite,de la ficţiune şi biografii,la antologii.
Lectura reduce stresul şi te ajută să acumulezi informaţii din foarte multe domenii. Toţi aceşti factori te ajută să ai o părere mai bună despre tine,iar asta va fi sesizată şi de cei din jurul tău.
3. Meditaţiile
Beneficiul cel mai important al meditaţie este de a te ajuta să te concentrezi mai bine şi de a te cunoaşte mai bine pe tine însăţi. Meditaţia ajută la reducerea nivelului de stres şi te scapă de grijile inutile. Cunoscând metode eficiente de auto-control poţi lucra la îmbunătăţirea inteligenţei tale.
4. Exerciţiile pentru creier
La fel cum ai nevoie de exerciţii în mod regulat pentru a-ţi menţine corpul în formă,aşa ai nevoie şi de exerciţii pentru îmbunătăţirea capacităţii creierului. Îţi poţi antrena gândirea în o grămadă de feluri:jucând sudoku,rezolvând puzzle-uri sau prin intermediul jocurilor de societate.
5. Studierea unei noi limbi
Învăţarea unei limbi noi nu este întotdeauna o sarcină uşoară,dar cu siguranţă are numeroase avantaje,iar faptul că te ajută să fii mai inteligentă este unul dintre ele. Procesul de studiere a unei noi limbi presupune sarcini,cum ar fi analiza structurilor gramaticale şi învăţarea de noi cuvinte,care îmbunătăţesc memoria şi sănătatea creierului.