5 moduri plăcute de a te hidrata

31 mai 2013   Psihologie

Hidratează-te, hidratează-te... auzi asta mereu, de când a început sezonul cald. Hidratare nu înseamnă însă numai să bei apă până nu mai poţi. Există şi alte modalităţi plăcute de oferi organismului lichidele de care are nevoie.

1.     „Mănâncă”... lichide! Cu alte cuvinte,consumă alimente care conţin multă apă,cum ar fi pepenele verde,strugurii,căpşunile,piersicile. Pepenele verde este alcăuit în proporţie de 90% apă şi e cea mai răcoritoare soluţie în zilele toride.

2.    Dă gust apei! Aromatizează  în mod natural apa pe care o bei. Adaugă un pic de zeamă de lămâie,frunze de mentă,câteva felii de căpşuni,un pic de sirop natural de pin etc. Cu cât aroma e mai plăcută,cu atât vei bea mai mult lichid,fără niciun efort!

3.    Bea  lapte de nucă de cocos! Chiar şi nucile de cocos pe care le găseşti în supermarket îţi pot oferi preţiosul lor lichid,care conţine multitudine de minerale şi vitamine,cu efect binefăcător asupra pielii şi părului.

4.     Consumăsalată. Salatele cu roşii,castraveţi,dovlecei  conţin multă apă,şi te rehidratează fără să-ţi dai seama.

5.    Evită alcoolul. Alcoolul te deshidratează- dar,dacă totuşi nu poţi refuza invitaţia la un pahar de vin,bea un pahar de apă după. Eşti la o petrecere şi toată lumea e cu un pahar în mână? Pune-ţi într-un pahar sondă apă minerală şi o felie de lămâie,toată lumea va crede că savurezi un gin tonic! Vor prietenele să te scoată la o bere? Acceptă,dar comandă apă minerală în loc.

Citeşte şi:

Ceaiul verde,băutura care hidratează corect organismul

Slăbeşte cu pepene verde!

Mai multe